Hava Durumu

Kent Meydanı'nda sona doğru

Osmangazi Belediyesi’nin en önemli yatırımlarından biri olan Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sona gelindi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 120 milyon ödenerek yüzde 95 kamulaştırma yapıldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2017 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2017 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Kent Meydanı'nda sona doğru
 Bursa'yı özlenen kent meydanına kavuşturacak proje için bölgedeki 66 bina ve işyeri istimlak edilirken, yürütülen yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından 2017 yılı içerisinde ilk kazma vurulacak. Toplam 26 bin metrekare alanı kapsayan Santral Garaj Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin Osmangazi’nin değil Bursa’nın çehresini değiştirecek bir proje olduğunu ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Uygulanmak için uzun yıllardır konuşan ve mücadele edilen bir projeydi. 2014 yılında başladığımız kamulaştırma çalışmalarında yüzde 95 oranında mutabakat sağladık. Almış olduğumuz yerleri de yıktık. Az bir kısım kaldı. Onlarla görüşmelerimiz devam ediyor. Bundan sonraki süreçte buradaki molozları kaldırarak rahatlatmış olacağız. Yeni yapılan projelerle burası yenilendiği güzel bir proje orta çıkacak. Bu geçiş aksını da güzelce projelendirerek tarihi çarşı ile yeni mahallelerimizi birbirine birleştireceğiz. Şu ana kadar 120 milyon kamulaştırma bedeli ödedik. Tabii daha belli bir kısım var. Şu anda projeler üzerine çalışmalar başlattık. Yeni bir cazibe merkezinin ortaya çıkmasına vesile olacağız. Burası halkın buluşma noktası olacak” dedi.

Kamulaştırma çalışmaları bittikten sonra yapılacak çalışmalardan bahseden Başkan Dündar, “Bu meydan tamamen yıkılacak. Cami yenilenecek. Belediyemizin hemen önüne hizmet binası yapılacak. Diğer kısımları ise meydan fonksiyonun olduğu ve vatandaşın hareketlerinin etkin olduğu bir merkez olacak. Kent Meydanı'nı Osmangazi Belediyesi binasından itibaren yenileyecek ve meydanın altından geçen caddeyi yol altına alıp meydan ile alt taraftaki mahalleleri üstten birleştirecek ve bir yaya aksı oluşturacağız. Bu bizim hayalimiz. Bu hayali gerçekleştirmek adına da dikkatli ve programlı bir şekilde ilerleme kaydediyoruz” diye konuştu.

Davalık 2 veya 3 tane binanın olduğunu belirten Dündar, “Bu yerlerde bedelle ilgili itirazlar oldu. İnşallah onlar da aramızda çözülecek. Burada vatandaşın verdiği destek ile bu noktaya geldik. Bir anlaşma zemininde hareket ediyoruz. Buradan ayrılan esnaflarımız diğer yerlerde merkezler oluşturarak çalışmalarına devam ediyorlar. Kıbrıs Şehitleri ve Gazcılar Caddesi buradaki esnafın oraya gitmesiyle hareketlilik sağladı” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.