Hava Durumu

Korkunç intikam

Gölyazı dosyasını incelerken, iddiaya göre, Belediye Başkanı Bozbey’in bizzat verdiği emirle belediyeyi şikayet eden dernek Başkanının atasından kalan eve “kaçak inşaat zaptı” tutulduğu ortaya çıktı. Gölyazı halkı başkanı, ekmek parasıyla oynamakla suçluyor. Koruma Kurulu kararının alındığı gün Belediye ekiplerinin 13 Haziran 2017 tarihinde Gölyazı’ya gelip Ufuk Özver’in ailesine ait ev hakkında Kaüçak inşaat yaptıkları iddiasıyla zabıt düzenledikleri, bu zaptın vakit geçirilmeden 14 Haziran 2017 tarihli Encümen toplantısına dahil edildiği ve 18 bin 266 lira 75 kuruş İdari Para Cezası kesildiği ortaya çıktı. Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in “sen bizi nasıl şikayet edersin. Ben sana gösteririm” iddiasıyla tutulan kaçak inşaat zaptı ile ilgili ilginç bir evrak daha ortaya çıktı, Ufuk Özver’in Kıyıda yapılan kulübelerle ilgili belediyeye gelip görüşme yaptığının ertesi günü yine aynı bina için zabıt düzenlendiği, bu zabıtla ilgili Savcılığın 14 Şubat 2017 tarih ve 2017/ 7899 sayılı kararıyla zaman aşımı kararı verdiği belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2017 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2017 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Korkunç intikam

SEN MİSİN ŞİKAYET EDEN ?

 
Gölyazı Çevre Koruma, Yaşatma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Ufuk Özver, Göl kenarındaki Balık Mezat merkezi alanına yapılmaya başlanılan ve hala devam eden kaçak yapıyla ilgili şikayet etmesi üzerine başına gelen olayları anlatırken, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in intikam alma duygusuyla hareket ettiğini iddia etti.

Ufuk Özver, kendisinin Göl kenarındaki yapılaşma ile ilgili olarak Nilüfer Belediyesi’ne 2016 Aralık ayı içinde gittiğini, belediyeden çıkar çıkmaz ise Fen İşleri ekiplerinin köye gelip ailesine ait olan evle ilgili Kaçak İnşaat Zaptı düzenlediklerini ileri sürdü. Gölyazı 967 nolu parselde kendilerinin 200’li yılların başında, Kurul onaylı projeye ile evlerini yenileme yaptıklarını belirten Ufuk Özver, Nilüfer Belediyesinin aradan geçen 16 yıl boyunca hiçbir işlem yapmazken, şikayet söz konusu olur olmaz böyle davranmasının hukukla, adaletle bağdaşmadığını öne sürdü.

Belediyenin Ocak ayında kendisini şikayet ettiğini, neticede Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün de belediye zaptı nedeniyle haklarında Adli makamlara suç duyurusunda bulunduğuna dikkat çeken Özver, bu şikayetin Takipsizlikle sonuçlandığını ifade etti. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2017/7899 sayılı kararıyla Türk Ceza Kanunu’nun 66/l.e maddesi gereğince binanın 2004 senesinden önce yapıldığının belirlendiği ve 8 yıllık zaman aşımı süresinin dolması nedeniyle Kovuşturmaya Yer olmadığına karar verildiğini duyurdu.

 BELEDİYENİN İNADI 

Ufuk Özver, “benim başıma gelenler belki de pişmiş tavuğun başına gelmez” diye sözlerine devam ederken şunları anlattı.

Kaçak yapı ile ilgili olarak adli mercihlerce aklandık. Benim ve arkadaşlarımın yaptığı şikayet üzerine ise Nilüfer Belediyesi Anıtlar Kurulu tarafından Kaçak inşaat yaptığı iddiasıyla suçlu bulundu. Arkeolojik SİT alanı ve Kıyı Koruma Kanununa aykırı olarak yapılan bu inşaatın kaldırılması kararı verildiği gün, Nilüfer Belediyesi ekipleri yine benim ve ailemin evimin bulunduğu Gölyazı’ya gelip yeni zabıt tutmuşlar.

Tarihlere dikkat edelim; kurul kararı 9 haziran 2017. Kararda Nilüfer Belediyesinin temsilcisi de var.

Bu karar 12 Haziranda belediyeye bildirilmiş. Belediye 13 haziranda Gölyazı’daki aile evimiz için yeniden sanki yeni yapılmış gibi zabıt düzenlemiş. Zabıt tarihi 13 Haziran 2017. Encümene jet hızıyla sevk edilmiş.

Anıtlar Kurulu toplantısına katılan Nilüfer Belediyesi sorumlusunun da görev yaptığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü 13 Haziranda Fen İşlerine tutturulan zaptı 14 Haziran günü Başkanlık makamına sunmuş, makam aynı gün Encümene sevk etmiş, encümen de aynı günkü toplantısında para cezası kararı vermiş.

NİLÜFER BELEDİYESİ İNSANLARI İŞTE BÖYLE GÜLÜMSETİYOR….

Oysa ki, Adli makamların aynı konuyla ilgili olarak Şubat 2017 tarihinde verdiği karar var. Bu karar Nilüfer Belediyesi’nde mevcut. Bunu başkanın bilmemesi mümkün değil. Çünkü, benimle ilgili konuları çok yakından takip ettiğini bizzat kendisi yakın tanıdıklarıma söylüyor.

Encümen kararına dikkat ettim.

Belediye Başkanı kendisi katılmamış. Başkan vekili başkanlık etmiş.

Merak ediyorum, Nilüfer Belediyesi adli kararlara böyle mi saygı gösterip uyguluyor?

Adalet yürüyüşü yapan CHP lideri sayın Kemal Kılıçdaroğlu, kendi partili Belediye başkanının böylesine adaletsizlik ve hukuksuzluk uygulaması iddialarından haberdar mıdır?

CAMİ KARŞISINDA İÇKİ SATIŞI

 Nilüfer Belediyesi’nin Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çabaladığını ileri süren Ufuk Özver

Gölyazı'da mezarlığın ve caminin karşısında alkol satılan bir işyeri açıldığını, buradan alkol alanların ise ellerindeki şişelerde sokaklarda içki içtiklerini anlattı.

"Mezarlığın hemen karşısında alkol satılan bir dükkan açıldı. Camiden çıkanlar ile mezarlığa ziyarete gelenler bu işyeri ile karşı karşıya kalıyorlar. Musalla taşının hemen karşısına alkollü mekan açtırmak nerede görülmüş? Diye sordu.

Cami bahçesinde cenaze namazı kılarken selam verdiğimizde karşımıza içki ticareti yapan burası çıkıyor. Hadi diyelim ki, diriye saygınız yok, onlarla intikam uğruna mücadele ediyorsunuz, peki ya ölüye de mi saygınız yok? Diye dert yandı.

ZİYARETÇİLERE KABİR AZABI

Gölyazı’nın dertleri sadece bir tane değil. Konuştukça değişim gösteriyor. Dernek Başkanı Ufuk Özver’e göre, halk ile belediye ve halk ile mahalli idareciler, halk ile karar verici bürokratlar arasında dağlar kadar ayrışma ve fikir farklılıkları var.

Herkes, Gölyazı’nın ülke turizmine kazandırılmasından söz edip, kendi reklamını yaparken, köy halkı ise inat uğruna yapılan sözde hizmetlerle çile çekiyorlar.

Çile çekenler sadece köy halkı değil, hafta sonları Gölyazı’ya gelen yerli ve yabancı turistlerde bu çileden nasibini alıyor.

Nilüfer Belediyesi'nin okul yakınlarında açtığı otoparkların Gölyazı turizmine zarar verdiğini savunan Ufuk Özver, ",Gölyazı'ya geldiğinde arabalar köy içine sokulmuyşor. Bu doğru bir uygulama. Ama arabaların park etmesi için seçilen alan yanlış.  Çocuklu aileler, yaşlı ve hasta insanlar arabalarından inip 2 kilometre yol yürüyor. Yıllardır bir türlü bitmek bilmeyen yol çalışmaları, alt yapı çalışmaları yüzünden insanlar, tozun toprağın içinde yürüyorlar.

Bu durum pek çok şikayet konusu oluyor. Rahat bir nefes almak, hafta sonları temiz havadan faydalanma adına Gölyazı’ya gelenler için bu uygulama tam bir eziyet. Birde AK Parti başta olmak üzere muhalefet partileri nedense Nilüferle ilgili hiçbir konuda halkın yanında yer alıp onların seslerini duyurma adına muhalefetlik görevlerini yapmıyorlar.  

 VALİ BEY GELDİ VE GİTTİ

 Gölyazı’da otopark ve ulaşımla ilgili yaşanılan olaylar, hafta sonu gelen ziyaretçilerimiz tarafından sosyal medyada paylaşıldı.

Pek çok böylesine cennet bir köşenin siyasi inat uğruna yok edilmek istendiğini, rant kapısı yapmak isteyenlerin de ekmeklerine yağ sürüldüğü yorumlarını yapmışlar.

Bu gelişmeler üzerine Vali İzzettin Küçük Gölyazı’ya gelip halkın dertlerini dinlemek ve konuyla ilgili şikayetleri yerinde görmek istemiş.

Valinin geleceğini duyan Belediye Başkanı Mustafa Bozbey gelmiş. Kaymakam gelmiş. Vali Bey geldiğinde ise iddialara göre halk vali beyin yanına pek yaklaşamamış. Belediye görevlileri ve korumaların engelleri nedeniyle uzaktan konuşmalarla da seslerini duyuramamışlar.

Gölyazı Çevre Koruma, Yaşatma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Ufuk Özver, “biz halk olarak kent yöneticilerimize dertlerimizi anlatamadık” diye dert yandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.