Hava Durumu

Korupark'taki Yıkımı İstenen Daireler İçin İlginç Teklif...

MHP Osmangazi Belediye Meclisi Üyesi Cemil Aydın, Korupark’ın haksız elde ettiği 200 dairenin bedelini Osmangazi’ye hastane, okul, yol gibi hizmet yaparak ödemesini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Korupark'taki Yıkımı İstenen Daireler İçin İlginç Teklif...
 Korupark ikinci etap evlerinin Bursa gündemini uzun süredir meşgul ettiğini söyleyen Aydın, “Yapılan itirazlar sonucunda Bursa 2. İdare Mahkemesi, Korupark 2. etap evlerinin kot farkından dolayı imar planlarını iptal etti. Danıştay mahalli mahkemenin vermiş olduğu kararı onayladı. İkinci etap evleri yapılmaya başladığında Korupark 1. etap evlerinin kaldırım kodu esas alınarak 2, 3 ve 4. katlar zemin katı olarak gözükmüş ve daha sonra zemin katlar emsal dışı bırakılarak davaya konu olan fazladan 200 daire ortaya çıkmıştır. Bu 200 daire neticesinde haksız bir kazanç elde edilmiştir" dedi.
Mahkeme kararının Osmangazi Belediye Meclisi’nce oy birliğiyle kabul edildiğini anlatan Aydın, "Rantın Osmangazi Belediyesi’ne veya Osmangazi halkına iade edilmesi gerekir. Mevcut binaların yıkılması söz konusu değil. Ortaya çıkan haksız kazancın Bursa halkına hizmet olarak geri döndürülmesi bizim talebimizdir. İlgili şirket, ilçemize hastane, okul veya yol olarak hizmet yapar. Bu, Bursa dinamiklerinin fikir birliğiyle gerçekleştirilmesi muhtemel olan bir hizmet anlayışıdır. Biz MHP grubu olarak haksız kazancın Bursa’ya iade edilmesi için kamu adına ısrarlı takibimizi sürdüreceğiz. Bu haksız kazancın Bursa’ya iade edilmesini sık sık gündeme getireceğiz” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.