Hava Durumu

Kosova büyükelçisinden Büyükşehir´e ziyaret

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı RECEP ALTEPE, Kosova’nın Ankara Büyükelçisi Avni SİPAHİU’YU ağırladı. Ankara Yolu’ndaki Başkanlık Merkezinde gerçekleşen görüşmede, Türkiye ile Kosova arasındaki ilişkiler ve Bursa’nın bu ilişkilerdeki rolü gündeme geldi.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2017 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2017 19:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Kosova büyükelçisinden Büyükşehir´e ziyaret
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kosova’nın Ankara Büyükelçisi Avni Sipahiu’yu ağırladı.

Ankara Yolu’ndaki başkanlık merkezinde gerçekleşen görüşmede, Türkiye ile Kosova arasındaki ilişkiler ve Bursa’nın bu ilişkilerdeki rolü gündeme geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ziyaretinden dolayı Büyükelçi Avni Sipahiu’ya teşekkür etti. Kosova’nın Türkiye’nin kadim bir dostu olduğunu, menfaatlerin gözetildiği uluslararası ilişkilerde iki ülke arasında bu şekilde bir münasebetin oluşmadığını söyleyen Başkan Altepe, gerek Türkiye gerekse Bursa olarak tek düşüncelerinin Kosova’nın huzuru olduğunu ifade etti. Bursa olarak Kosova’yla kopan ilişkileri 2005 yılında tekrar başlattıklarını ve o tarihten bu yana ülkenin her bir yanında ihtiyaç hissedilen tüm alanlarda görev aldıklarını belirten Başkan Altepe, “Türkiye, Kosova için gerçek bir dosttur. Bizim için burada menfaat söz konusu değildir. Son 12 yıldır iki ülkenin birlikte rol aldığı alanlarda bizler de faaliyet gösteriyoruz. Şimdiden sonra da artan hassasiyetle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kosova’nın Türkiye ile birlikte kalkınması en büyük dileklerimizden bir tanesidir” dedi. Başkan Altepe, 17 Şubat Kosova’nın Bağımsızlık Günü nedeniyle Büyükelçi Avni Sipahiu’yu kutladı.

Kosova’nın Ankara Büyükelçisi Avni Sipahiu ise, Türkiye ile üst düzey ilişkilerden büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Balkan coğrafyasında küçük bir ülke olarak kaldıklarını fakat dostlarının büyük olduğunu vurgulayan Büyükelçi Sipahiu, “Allah iki ülke ilişkilerine zeval vermesin” diye konuştu.

Başkan Altepe, ziyaretin anısına konuğuna çiniden el yapımı Yeşil Türbe maketi hediye etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.