Hava Durumu

'Küçükbaş Hayvan ve Ekipmanları Tanıtım Günleri'nde çoban köpekleri ve koçlar yarıştı

Bursa Karacabey’de 2'ncisi düzenlenen 'Küçükbaş Hayvan ve Ekipmanları Tanıtım Günleri'nde Türk Çoban Köpekleri Türkiye Şampiyonası ve Koç Yarışması, Türk Çoban Köpekleri Irk Standartları Yarışması, Damızlık Koç Yarışması ve Damızlık Koç İhalesi yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2018 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2018 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
'Küçükbaş Hayvan ve Ekipmanları Tanıtım Günleri'nde çoban köpekleri ve koçlar yarıştı
 Öğretmenler Parkı'nda gerçekleştirilen 'Küçükbaş Hayvan ve Ekipmanları Tanıtım Günleri' kapsamında yapılan yarışma renkli görüntülere sahip oldu. Yarışmada, küçükbaş hayvancılık konusunda uzman 3 kişilik jüri, değerlendirme yaptı. Yarışmada dereceye giren yetiştiricilere çeşitli hediyeler verildi. 
Konuyla ilgili açıklama yapan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, "Bu etkinliğin Karacabey’de yapılmasından dolayı çok memnunuz. Yurt içinden ve yurt dışından birçok katılımcı etkinliğimize katıldı. Bugün çeşitli yarışmalar düzenlenerek programımız devam etti. Koç ve çoban köpekleri yarışarak içlerinden dereceye girenler belirlendi. Üreticilerimiz ve hayvan yetiştiricilerimiz yurt içinde ve yurt dışında üretilen çeşitli hayvan ırklarını burada görmekte. Onların et ve süt verimliliğini, hava şartlarına karşı dayanıklılığını uzmanlar ve bilim adamlarından dinlemekte. Tercihlerini de buna göre belirlemekteler. Ülkemizde yaşanan et sorunu küçükbaş hayvancılığa verilecek desteklerle ve geliştirilecek yeni projelerle ortadan kalkacaktır. Çünkü küçükbaş hayvan ırkları bizim genlerimize uygun, tarihi, kültürel mirasımıza uygun hayvan çeşidi. Mera yapımızda küçükbaş hayvanın üretilmesini avantajlı kılmakta” ifadelerini kullandı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.