Hava Durumu

Kurbanlıklar alıcı bekliyor (Osman ÇETİN)

Kurban bayramı öncesi, yetiştirdikleri kurbanlıkları satmak için, memleketlerinden Bursa’ya gelen besiciler, ellerindeki tüm kurbanlıkları bayrama kadar satmış olmayı umut ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2016 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2016 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Kurbanlıklar alıcı bekliyor (Osman ÇETİN)

Türkiye’nin çeşitli illerinden Bursa Osmangazi hayvan pazarına gelen besiciler beklentilerini ve yaşadıkları sıkıntıları anlattı.  Kars’ın Selim ilçesinden gelen Celal Kızıltepe, hayvan pazarında büyükbaş kurbanlık fiyatlarının 3500 TL ile 5000TL arasında değiştiğini belirterek, “Pazara getirdiğim 40 adet hayvandan 5 adedini satabildim. Hayvanların nakliye parası, yer kirası ve diğer harcamalarla 18 Bin TL masraf yaptım” dedi.

EFKAN ALA’YA KURBANLIK

Erzurum’un Ilıca ilçesine bağlı, Eskinkaya köyünden gelen Selçuk Gündoğdu, elindeki en büyük kurbanlığı, İçişleri Eski Bakanı Bursa Milletvekili Efkan Ala’ya ayırdığını vurgulayarak, “ 35 adet büyükbaş hayvan getirdim. Şu ana kadar 10 adedini sattım. Elimdeki hayvanlardan en büyük olanı 800 kg ağırlığındaki kurbanlığı hemşerim olan,  Milletvekili Efkan Ala’ya satmak istiyorum. İnşallah hiçbir tane hayvan elimde kalmaz da masrafları çıkarmış olurum” dedi.

UMUTLAR AREFE GÜNÜNDE

Afyon’un Şuut ilçesinden gelen küçükbaş hayvan besicisi Nusret Aydın, küçükbaş hayvan fiyatlarının 1000 TL’den 1500TL’ye kadar değiştiğini belirterek, “100 tane küçük baş getirdim. Şu ana kadar bunlardan 300 tanesini sattım. Pazarda pek bir hareketlilik yok. Müşteriler bakıp, fiyat sorup gidiyorlar. İnşallah arefe günü malların hepsini satmış olurum” ifadelerini kullandı.

Hayvan pazarındaki yer kiralarının ve nakliye ücretlerinin geçen seneye göre 500 TL daha fazla olmasından yakınan çiftçiler, masraflar arttıkça kurban fiyatlarının da arttığını belirterek, en azından masraflarını çıkarmış olarak memleketlerine geri dönmeyi umduklarını söyledi. Pazar yerine giriş çıkışlar için sadece tek bir yolun kullanıldığını ve bu durumun işlerini çok zorlaştırdığını da söyleyen çiftçiler hayvan pazarı alanı için yeni düzenleme yapılmasını istedi.

Osman ÇETİN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.