Hava Durumu

Liseli öğrenciler Genç Mühendisler Kampı’nda

BURSA’nın Nilüfer ilçesinde, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, belediye bünyesindeki Nilüfer İnovasyon Merkezi’nce yürütülen “Geleceği Üret: Genç Mühendisler Yaz Kampı”na katılan öğrencilerle buluştu. Başkan Erdem, öğrencileri kutlarken, kampın 14 Temmuz'a kadar devam edeceği kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2019 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2019 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Liseli öğrenciler Genç Mühendisler Kampı’nda
 TÜBİTAK tarafından fonlanan, "Geleceği Üret: Genç Mühendisler Yaz Kampı",  Nilüfer Belediyesi Nilüfer İnovasyon Merkezi’nin yürütücülüğünde, 40 öğrencinin katılımı ile devam ediyor. Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ERMETAL Ar-Ge Merkezi Ortaklığıyla, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamındaki kamp,  14 Temmuz’a kadar devam edecek.

Lise ve dengi okullarda öğrenim gören gençleri, yenilikçi uygulamaların tasarlanmasına yönelik araçların kullanımı konusunda teşvik etmek, yenilikçi fikirlerini hayata geçirmelerini desteklemek amacıyla hayata geçirilen projede, Bursa’daki liselerden toplam 40 öğrenci yer alıyor.

Yenilikçilik, Robotik Kodlama, 3B Modelleme, Endüstriyel Tasarım ve Tasarım Maratonu başlıkları altında 5 adımda uygulanan eğitimlerde, gençlerin yenilikçi düşünce ve tasarım odaklı düşünce konusundaki yetkinliklerini arttırarak, fikri projeye dönüştürmenin incelikleri anlatılıyor.

Devam eden kampa, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve Ermetal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener konuk oldu.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, yaptığı konuşmada projede yer alan öğrencileri kutladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.