Hava Durumu

MASALLAR CANLANIYOR PROJESİ TÜRKİYE 3.SÜ SEÇİLDİ

2017 yılında Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri tarafından ilk kez düzenlenen "Geleceğin Eğitimine Katkı ödülleri" yarışmasında, Bursa’dan BEBKA Teknik Destek Programı kapsamında alınan eğitim sonucu hazırlanan Masallar Canlanıyor projesi 3. lük ödülü aldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2017 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2017 20:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
MASALLAR CANLANIYOR PROJESİ TÜRKİYE 3.SÜ SEÇİLDİ
 “Eğitimde Teknoloji Kullanımında İyi Örnekler Yarışması" sonucunda Seçici Kurul tarafından ilk 20 proje arasına girerek halkoyuna sunulan proje, Türkiye genelinde yapılan halkoylamasında da öğretmen ve öğrencilerin oylarıyla üçüncülük ödülü almaya hak kazandı.

 

17 Kasım 2017 tarihinde Ankara´da yapılan Fatih Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi ödül töreninde, Fatih Proje ekibinden Nihat Hanpolat ödülünü MEB Bakan Yardımcısı Sayın Orhan Erdem´den aldı.

 

Proje Fikrinin Ortaya Çıkması

Millî Eğitim Bakanlığının Fatih Projesi kapsamında hizmete sunduğu eğitim portalı Eğitim Bilişim Ağı (EBA)'nda yayınlanmakta olan sesli masallara yapılmış geri bildirimler incelendiğinde sadece seslerden oluşan içeriklerin dinleyicilerin sıkılmasına neden olduğu tespit edildi. Eğitsel anlamda bir kazanım sağlamak adına seslerin görsellerle desteklenmesinin öğrencilerin masallara olan ilgisini arttıracağı belirlendi. EBA sisteminde, Masal Kutusu başlığında yer alan sesli masalların 3D animasyona dönüştürülmesi için ihtiyaç duyulan animasyon eğitimi ise Bursa Eskişehir Bilecek Kalkınma Ajansı (BEBKA)'nın 2016 yılı Teknik Destek programı kapsamında alındı. Masallar Canlanıyor animasyon projesini hazırlayan gönüllü öğretmenlerden oluşan proje ekibi Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri tarafından düzenlenen "Geleceğin Eğitimine Katkı ödülleri" yarışmasına katıldı.

BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim konuyla ilgili yaptığı açıklamada; animasyon vizyonumuz ile örtüşen böyle bir çalışmaya aracılık etmiş olmaktan; ayrıca geleceğimize ışık tutan öğretmenlere ve eğitime destek sağlamış olmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti. İnovatif çalışması ile başarı elde eden Nihat Hanpolat ve ekibini tebrik eden BEBKA Genel Sekreteri, bu vesileyle ülkemizin kalkınması ve ilerlemesi için fedakârlıkla çalışan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.