Hava Durumu

MEDICABIL DÜNYACA ÜNLÜ OMURGA CERRAHINI AĞIRLADI…

Sağlıkta sürekli eğitimi ve gelişimi oldukça önemseyen ve bu yönde önemli sempozyumlara, workshoplara ev sahipliği yapan Özel Medicabil Hastanesi, dünyaca ünlü omurga cerrahı Prof. Dr. Max Aebi’ yi konuk etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2019 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2019 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
MEDICABIL DÜNYACA ÜNLÜ OMURGA CERRAHINI AĞIRLADI…
 Omurga cerrahisi alanında dünya çapında önemli çalışmalara imza atmış olan, Avrupa Omurga Cerrahisi Derneği (Eurospine) eski başkanı ve eccElearning’ in kurucusu olan Prof. Dr. Max Aebi’ nin konuk konuşmacı olduğu seminere Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen ile çok sayıda Özel Medicabil Hastanesi personeli katıldı.

“Medicabil Eğitimleri Önemsiyor”

Seminerin açılışında konuşan Özel Medicabil Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hayati Aygün, “Prof. Dr. Max Aebi, AOspine, Eurospine, European Spine Journal gibi dünyada omurga cerrahisinin anlaşılması, modernizasyonu, geliştirilmesinde ve doğru eğitimin verilmesinde çok önemli rol oynayan organizasyonların kurucusudur. Yaptığı bilimsel çalışmalar ile de dünya omurga cerrahisine yön veren çok önemli birkaç bilim adamından birisidir. Omurga cerrahisi konusunda, bizim gibi birçok ülkede formal eğitim sağlayan, yenilikçi ve iyi organize edilmiş sistemler yoktu. Prof. Dr. Max Aebi ve onunla birlikte hareket eden çok önemli ve uluslararası üne sahip hocaların birlikte eccElearning adını verdikleri eğitimin online ortamda, alanlarında otorite konumundaki hocalar tarafından verilen dersler ile birlikte canlı, birebir ve yüz yüze sınav ve tartışmaların yoğun olduğu, öğrencilerin yaptığı ameliyatları denetleyerek yeterliliği konusunda karar verildiği bir öğretim sistemini kurdular. Şimdi böyle önemli bir bilim adamını ve cerrahı aramızda görmekten mutluluk ve heyecan duyuyoruz.” dedi.

Doç. Dr. Aygün’e diplomasını Prof. Dr. Aebi’den aldı

Özel Medicabil Hastanesi Uluslararası Hasta İlişkileri Sorumlusu Samet Bilgen Özel Medicabil Hastanesi hakkında bilgiler paylaştığı sunumunun ardından,  Prof. Dr. Max Aebi ‘’Yaşlılarda Omurga Cerrahisi’’ konulu sunumuyla katılımcılarla bir araya geldi.

Sunumunun ardından katılımcıların sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Max Aebi’ ye, Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen tarafından plaket takdim edildi. Programın sonunda eccElearning ‘Omurga Cerrahisi Programını’ başarıyla tamamlayan Doç. Dr. Hayati Aygün’ e, diplomasını eccElearning kurucusu Prof. Dr. Max Aebi verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.