Hava Durumu

Memur-Sen, 15 Temmuz şehitleri için yürüdü

Memur-Sen Bursa Şubesi üyeleri, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşlar ve gaziler için yürüdü.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2017 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2017 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Memur-Sen, 15 Temmuz şehitleri için yürüdü
 Memur-Sen Konfederasyonu, Eğitim-Bir-Sen Eğitimciler Birliği Sendikası Bursa Şubesi mensupları, 15 Temmuz hain darbe girişiminin sene-i devriyesinde yürüdü. Gökdere istikametinden başlayan yürüyüşe binlerce Memur-Sen üyesi ve yakınları katıldı. Yürüyüş sırasında Haşim İşcan Caddesi trafiğe kapatılırken, güvenlik güçleri kortejin güvenliğini sağladı. Yürüyüş sonrası 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan grup, darbe girişimi sırasında şehit olan 250 vatandaşın tek tek ismini saydı.
Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Numan Şeker, 15 Temmuzu unutturmayacaklarını ifade ederek, "15 Temmuz bize iki şey hatırlatıyor. Birincisi FETÖ'cü ihanet, ikincisi ise kahramanca direniş ve vatana sadakat. İhaneti de, sadakati de unutmayacağız, unutturmayacağız" şeklinde konuştu.
15 Temmuzun bir diriliş gecesi olduğunu söyleyen Şeker, "15 Temmuz bir şehadet şölenidir. 15 Temmuz bir diriliş gecesidir. 15 Temmuz bir iman manifestosudur. Maalesef üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, belli kesimlerin hâlâ 15 Temmuz ihanetinin idrakinde olmadığını görüyoruz. Bu kesimler darbe başaralı olsaydı 16 Temmuz sabahı nasıl bir felakete uyanacaklarının farkında değiller" ifadelerini kullandı.
'Üst aklın' yeni tezgâhlarına karşı mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Şeker, "FETÖ'cü darbecilere sahip çıkan ve kucak açan ülkelere buradan sesleniyoruz. Bu milleti PKK ile DAEŞ ile yıkamadınız FETÖ ile de yıkamayacaksınız. Artık darbelerle millete baş eğdirme devri 15 Temmuz ile kapanmıştır" diye konuştu. 
15 Temmuz gecesi Memur-Sen olarak tereddüt etmeden sokağa çıkarak darbeye karşı direndiklerini ifade eden Şeker, 15 Temmuz darbe girişimi davalarının takipçisi olacaklarını vurguladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.