Hava Durumu

Merkez taksicilerinden İlçe taksicilerine protesto

Bursa’da merkezde çalışan taksiciler ilçelerden gelip merkezde çalışmak isteyen ilçe taksicilerine eylem yaparak Bursa merkezinde çalışmamalarını istediler.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2017 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2017 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Merkez taksicilerinden İlçe taksicilerine protesto
 Edinilen bilgiye göre ilçe taksileri merkeze müşteri getirip burada çalışmaya devam ediyor. Bu duruma merkez taksicileri tepki göstererek ilçe taksilerinin merkezde çalışmamaları için eylem yaptı.Yaklaşık olarak 50 taksici Merkez Osmangazi mahallesi Yeni Kaplıca önünde toplandı. emniyetten gereken izni alamayan taksiciler basın açıklaması yapıp dağılmak zorunda kaldı.

Geçtiğimiz gün Bursa İnegöl İlçesinde gaspa uğrayan taksi şoförü Kudret Boralı da eyleme katıldı. Ve mağdur olduğunu dile getirdi. “ Söyleyecek fazla bir şeyim yok taksicilerin gerek yaşlıya gerek gence hizmeti belli gayet iyi hizmet ediyoruz fakat bize gerçekten iyi davranılmıyor.Bizde hakkımızı istiyoruz korunmak istiyoruz biz sabahlara kadar hizmet ediyoruz insanlara bizim tek amacımız evimize bir lokma ekmek götürmek başka bir şey istemiyoruz ”dedi.
Taksicilerin mağduriyetini dile getiren Alican Çayır “ yaklaşık 5 sene öncesine dayana merkez merkez ilçelerine ticari taksi plakalarının şehir merkezinde hiçbir denetime tabii tutulmadan çalışması izin verilmesi ardından yoğun talepler doğrultusunda merkez ilçe statüsündeki araçalrın Büyük Şehir Belediye Zabıta Amirliği tarafından denetlenmesine ve şehir içine yolcu bırakabilir lakin bıraktığı yerden yolcu alamaz aldığı takdirde cezai işlem uygulanacaktır. İbaresinden yola çıkarak raiş bdeli satın alma bedeli taksimetre ücretlerinin farklılığı ve ucuza yolcu taşımacılığı yapmasına binaen Bursa İlçe Ticari taksicilerinin Bursa şehir merkezine kayıtlı araçlar ile aynı şartlarda çalışmasını istemiyoruz. Ucuz taşımacılık ve korsan taksicilik yapan arkadaşları uyarıyoruz. İlçe plakalarıyla çalışmak yerine bu işi benimseyen ve taksiciliği bir meslek olarak gören her arkadaşa duraklarda kapımız açık yol güzergahlarında duraklarında yolcu çalarak hiç bir şey olmamış gibi yollarına devam ediyorlar. Olayları takip edip protesto hakkımızı sonuna kadar kullanacağız” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.