Hava Durumu

MHP’li kadınların uyuşturucuyla mücadelesi

MHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Semra Doğan ve yönetim kurulu üyeleri ‘’Madde bağımlılığı ile mücadele” projesi kapsamında ilkini Alemdar mahallesinde düzenlediği ‘’ farkındalık’’ toplantılarının ikincisini Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2016 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2016 18:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
MHP’li kadınların  uyuşturucuyla  mücadelesi

Ördekli Kültür Merkezi’nde  gerçekleştirilen,  İl Kadın Kolları Başkanı Semra Doğan ve yönetim kurulu üyelerinin  hazır bulunduğu toplantıya,  çok sayıda  mahalle muhtarı ve  kadınlar büyük ilgi gösterdi. 

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli Dr. Birkan Sancak , konuşmasının başında, yapılan bu eğitim çalışmalarının çok isabetli olduğunu söyleyerek, MHP Bursa İl Kadın kollarına duyarlılıkları için teşekkür etti. Dr. Birkan Sancak  madde bağımlılığının sağlık üzerine etkilerini gündeme getirirken, bağımlılığının bir beyin hastalığı olduğunu ve  yeni kullanım aşamasında olan ve henüz bağımlı olmayan  gençlerin bırakma oranının  yüzde 90 olduğunu belirtti.

Uzman Psikolog Meryem Şahin ise,  ‘’madde bağımlısı gençlerde ortak öykü genellikle dikkat eksikliği ve hiperaktivite olmasıdır’’ dedi.

 TEDAVİ BAŞVURULARINDA YÜZDE 700 ARTIŞ!

Madde bağımlılığın geldiği vahim tabloyu gözler önüne seren Başkan Doğan “ 2007 yılında madde bağımlılığı merkezlerinde tedavi görenlerin sayısı 38 bin iken 2013’te bu rakam 7 kat artarak 258 bine yükselmiştir. Uyuşturucu madde kullanımıyla ilgili tedavi merkezlerine müracaat eden hasta sayısında Makrobet yüzde 700 madde bağlantılı ölüm sayılarında ise yüzde 220 artış yaşanmıştır. 2013 yılında yatarak tedavi gören hastaların maddeyi ilk kullanım yaşı incelendiğinde yüzde 70’e yakınının 15-24 yaş olduğu görülmektedir. Bu kanayan yara hepimizin yarasıdır” dedi.

5-10 YIL İÇİNDE TOPLU ÖLÜMLER GERÇEKLEŞEBİLİR!

Ayrıca başkan Doğan ‘’ Ürkütücü bir tespitte,  Bursa Devlet Hastanesi'ne bağlı olarak hizmet veren  AMATEM'i n yetkililerinden gelmiştir. Yetkililere göre bu durum,  ciddi  önlemler  alınmadığı takdirde  önümüzde ki   5-10 yıl içinde  toplu ölümlere dahi  yol açabilecek boyuttadır. Bu tespit bile durumun  vehametini ortaya koymaya yetiyor aslında ‘’ dedi.

Ayık Yaşamla Buluşturma Derneği  (AY-BUDER)  gönüllülerinden madde bağımlısı annesi Düriye Özlü ise yaşadığı acı tecrübeleri paylaştı. Madde bağımlısı annesi Düriye Özlü ise bunun şeker hastalığı gibi kronik ve bir aile hastalığı olduğunu oğlunun tedavi sürecinde öğrendiğini söyledi. AYBUDER ile tanışana kadar çaresiz olduğunu, dernek sayesinde oğlunu madde bağımlılığından kurtardığını anlatan Özlü şu mesajı verdi:  “Madde bağımlılığı ile mücadele uzun bir yol.  Ölene kadar sürüyor.  Çocuklarınızın her istediğini yapmayın. Anne ve baba aynı kararlılıkla bu soruna çözüm aramalı” diye konuştu. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.