Hava Durumu

Mihraplı’da Bosna çiçeği

Yugoslavya’nın dağılma süreci ve Sırpların başlattığı katliamlarda 1995 yılındaki Srebrenica’da soykırıma uğrayan 8 bin 372 kişi Bursa Hüdavendigar Kent Parkında ekilecek olan çiçeklerle ölümsüzleştirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2017 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2017 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Mihraplı’da Bosna çiçeği

Srebrenica katliamının 22. yıldönümünde Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosluğu ve Bursa Büyükşehir belediyesi işbirliği ile 6 Temmuz saat 17:00'de Hüdavendigar Kent Parkı'nda anma programı gerçekleşecektir. Etkinlik kapsamında şehit sayısı kadar tam 8bin 372 adet beyaz çiçek ekilecek. Ekilen çiçekler havadan Srebrenica Çiçeğinin görüntüsünü verecektir. Programda Bursa'dan Bosna'ya Marş Mira - Barış Yürüşü'ne katılacak olan heyet uğurlanacak.

Ayrıca program dahilinde Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Bakir Sadoviç ve Bosna Hersek F. Konsolosu Muzaffer Çilek günün anlam ve önemine ilişki konuşmaları yapacaklardır.

BU KATLİAMA SESSİZ KALINMAMALI

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 6 Temmuz 1995 tarihinde, dünyanın gözleri önünde yaşanılan bu katliama kimsenin sessiz kalmaması gerektiğine dikkat çekti. Altepe, Boşnakları korumakla görevli Hollandalı askerlerinde bu katliamda kusurlu olduğuna dair Hollanda Mahkemelerinin verdiği kararları da hatırlatarak, “Dünya Avrupa’nın tam göbeğinde bir katliam yaşadı. Bu katliam, soykırım ve yaşanılan insanlık dışı olayları unutmamız mümkün değil. Bizlerde Bursa’nın en büyük Kent Parklarından birisi olan Mihraplı Hüdavendigar Kent Parkımızda Bosnalı şehitlerimiz için bir anı köşesi oluşturduk Allah bütün şehitlerimize ve Bosna’da yaşamını yitiren ailelerimize rahmet eylesin” diye konuştu.  Gamze ALPAY 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.