Hava Durumu

MİLLETVEKİLİ GÖZGEÇ MUHTARLAR GÜNÜNDE KADIN MUHTARLARI AĞIRLADI…

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Emine Yavuz Gözgeç, “19 Ekim Muhtarlar Günü” vesilesiyle Bursa’da bulunan kadın muhtarlar ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2017 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2017 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
MİLLETVEKİLİ GÖZGEÇ MUHTARLAR GÜNÜNDE KADIN MUHTARLARI AĞIRLADI…
 Bursa’da bulunan kadın muhtarlar ile düzenlediği değerlendirme toplantısında konuşan Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, “Muhtarlık müessesesi 188 yıldır bu topraklarda varlığını sürdüren Osmanlı’dan Cumhuriyet’e taşınan kurumlardan biridir. Sizler, köylerimize ve mahallelerimize kamu kaynağının aktarılması ve vatandaşlarımızın taleplerinin yerine getirilmesinde önemli derecede sorumluluğu bulunan, Devletimizin sahadaki en büyük destekçileri durumundasınız” dedi.

Ülke genelinde 624 mahalle ve 51 köy olmak üzere toplam 675 kadın muhtarın görev yaptığını ifade eden Milletvekili Gözgeç, “2014 yılında yapılan son seçimlerle kadın muhtarların sayısı genel itibariyle bir önceki seçimlere göre yüzde 40.2 oranında artmış olmakla birlikte, genel muhtar sayısının yüzde 1.3’ünü oluşturmaktadır. Kadın muhtarlarımızın sayısının önceki döneme göre artması her ne kadar sevindirici olsa da, genel muhtar sayısına oranla düşüktür. Kadınlarımızı yönetimlerde daha çok görmek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi kadınların, gençlerin, içinde olmadığı bir demokrasi sadece eksik değil, aynı zamanda sürdürülemezdir. Kadınlarımız özellikle karar alma mekanizmalarında nitelik ve nicelik olarak daha fazla yer alması gerekiyor” diye konuştu.

Muhtarların sorunlarını dinleyen ve sorunlarına çözüm üretilmesi konusunda ilgili birimlerle paylaşacağını söyleyen AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Emine Yavuz Gözgeç, “Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın muhtarlara olan yakın ilgilerini hepimiz görmekteyiz. Ülkemizin 2002’den sonra geçirmeye başladığı büyük değişimin içinde muhtarlarımızın da olmaması düşünülemezdi. Özlük haklarının ve sosyal statülerinin iyileştirilmesi bir yana, görevlerini gerçekleştirirken verimliliklerinin arttırılması, devletin birimleriyle olan ilişkilerinin daha etkin ve hızlı hale getirilmesi amacıyla gerekli adımlar atılmıştır. 2002 yılında 97 TL olan muhtar maaşları bugün 1406 TL seviyesine çekildi. Yine aynı şekilde 613 TL sigorta primleri devlet tarafından karşılanmaya başlandı. Muhtarlarımızın merkezi idare ile ilişkilerini güçlendirmek ve vatandaş taleplerinin etkin şekilde ilgili kurumlara iletilmesini sağlamak amacıyla, İç İşleri bakanlığımızca www.muhtar.gov.tr adresinde Muhtar Bilgi Sistemi hayata geçirilmiştir” dedi.  

Muhtarların toplumun adeta kılcal damarları gibi olduğunu ifade eden Gözgeç konuşmasını şöyle tamamladı;

“Muhtarlar toplumun adeta kılcal damarlarıdır. O damarlarda tıkanma, toplum kalbinin tıkanması demektir. Bizlerin sorumluluğu bu kanallardaki tıkanıklıkları gidermektir. Vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci ile vatandaşlarımız ile devletimiz arasında bir köprü vazifesi görerek, kamu hizmetinin köylerimize ve mahallelerimize hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasında mühim bir görev üstlenen Bursalı muhtarlarımız başta olmak üzere tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, hayırlı ve başarılı görevler diliyorum.”

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Emine Yavuz Gözgeç’in ev sahipliğinde gerçekleşen kadın muhtarlar buluşması genel değerlendirmeler ile devam etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.