Hava Durumu

Milli marşımız 95 yaşında

Türkiye’nin Milli Şairi olarak tabir edilen Mehmet Akif Ersoy tarafından 1921 yılında yazılan İstiklal Marşı’nın milli marş olarak kabul edilişinin 95. Yılı Uludağ Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikle anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2016 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2016 20:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Milli marşımız 95 yaşında

UÜ Fen-Edebiyat Fakültesi’nin düzenlenen etkinliğe Fakülte Dekanı Prof. Dr. Veysel Turan Yılmaz, yöneticiler, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Şehitler için gerçekleştirilen saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alev Sınar Uğurlu tarafından ‘İstiklal Marşı’nı Anlamak’ konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. Prof. Dr. Alev Sınar Uğurlu, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nda kullandığı her kelimeyi özenle ve bilerek seçtiğini açıkladı.

BİZİ MİLLET YAPAN EN TEMEL ESERLERDEN BİRİSİ

Prof. Dr. Alev Sınar Uğurlu, Güvenilir Bahis Siteleri İstiklal Marşı’nda bir milleti ayakta tutacak olan bütün değerlerin ilk 9 kıta boyunca anlatıldığını vurguladı. Son kıtada ise bir hükme varıldığına işaret eden Uğurlu; “Bu son kısım İstiklal Marşı’nın özeti gibidir. Ümit, cesaret, kendini bilme, vatanını anlama, vatan için canının feda edileceği, vatanı vatan yapan unsurlar, şehitlere şükran, milletin sembolü olan bayrağa saygı ve bayrağın sonsuza kadar dalgalanacağına inanç Hepsi İstiklal Marşı’nda bir aradadır. Milli hafızayı, geleceğe ait görev ve sorumluluklarımızı samimiyetle, realist bir şekilde ve büyük bir heyecanla ifade eder İstiklal Marşı’mız. İstiklal Marşı, bizi millet yapan temel metinlerden birisidir ve Türk milletinin bağımsızlık aşkının en önemli en çarpıcı örneğidir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.