Hava Durumu

Mimar adaylarına yeni fakülte binası

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mimarlık Fakültesi’ne yeni fakülte binası yapılması ve mevcut binaların tadilatına en kısa sürede başlanacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Mimar adaylarına yeni fakülte binası

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Uludağ Üniversitesi’nin Görükle Kampüsü’ndeki Mimarlık Fakültesi’ne kazandırılacak yeni ve modern binanın projeleri hazırlandı, yapılan lansmanla da kamuoyuna tanıtıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, UÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk ve Mimar Murat Tabanlıoğlu’nun Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası Encümen Salonu’nda bir araya geldiği lansmanda, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ne kazandırılacak binanın proje sunumu da yapıldı.

EĞİTİM İÇİN İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ
Bursa’ya eserleriyle değer katan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentte eğitime ve eğitim kurumlarına destek verdiklerini belirterek tüm kurumlarla işbirliği halinde olduklarını vurguladı. Başkan Altepe, Mimarlık Fakültesi’ne yeni fakülte binası yapılması ve mevcut binaların tadilatına ilişkin protokolün daha önce imzalandığını hatırlatarak, “Büyüyen ve gelişen Bursa’da tüm kurum ve kuruluşlarla Nerobet ortak çalışmalar yapıyoruz. Bursa’yı geleceğe taşıyan her adımda, Uludağ Üniversitesi ile bağlarımızı artıran projelere imza atıyor, eksiklerin giderilmesine çalışmaya devam ediyoruz. Mimarlık Fakültesi’nin talebi üzerine bu projeyi hayata geçirmek, Büyükşehir Belediyesi olarak bizler için önemliydi. Üniversitenin güç kazanması için Mimarlık Fakültesi’ne yeni bina kazandırılmasını gerekli ve önemli buluyoruz” diye konuştu.

ÜNİVERSİTEYE DESTEK TEŞEKKÜRÜ
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversiteye desteklerinden dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür ederek, “Yaklaşık 1 yıldır sürdürdüğüm görevimde, Uludağ Üniversitesi’nin 25 yılını planlamayı hedefleyerek çalışmalarımıza başladık. Üniversite olarak kentin ihtiyaçlarına cevap verme hedefiyle eksikleri araştırdık. Mimarlık Fakültesi’nin Mühendislik Fakültesi’nden ayrılarak kendi binasında eğitim öğretimlerine devam edecek olmasından dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür ediyorum. Üniversitemiz, hem Mimarlık Fakültesi hem de diğer alanlardaki çalışmalarla 3 yıl süresince şantiye görünümünde olacak ancak bu 3 yılın sonrasında daha güzel bir noktaya ulaşacağımıza inanıyorum” dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.