Hava Durumu

MUDANYA MÜTAREKESİ 96. YIL KUTLAMA ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR

Kurtuluşun müjdecisi Mudanya Mütarekesi’nin 96. yıldönümü, Mudanya Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl da coşkuyla kutlanacak. Söyleşi ve imza günleri, kardeş şehirlerin halkoyunları gösterilerinin yanı sıra sevilen sanatçı ve gruplar Edip Akbayram, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Cazın Kartalları Orkestrası ile Beste Köprülüoğlu ve Pinhani; Mütareke Meydanı’nda Bursalılarla buluşacak.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2018 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2018 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
MUDANYA MÜTAREKESİ 96. YIL KUTLAMA ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR
 Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya, 96 yıl önce Mudanya Mütarekesi ile vurulan Cumhuriyet mührünü gururla taşımaya devam ediyor. Kurtuluşun müjdecisi Mudanya Mütarekesi’nin 96. yıldönümü, Mudanya Belediyesi’nin ev sahipliğinde coşkuyla kutlanacak. Mudanya Belediyesi, Türk Kurtuluş Savaşı’nın barış mührü niteliğindeki Mudanya Mütarekesi’nin kutlama etkinlikleri kapsamında bu yıl da 6-11 Ekim tarihlerinde Mudanyalılara unutulmaz anlar yaşatacak. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya Mütarekesi kutlama etkinliklerini, düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

 

TÜRK- YUNAN TARİHÇİLER MUDANYA’DA BULUŞACAK

Mütareke Etkinlikleri 6 Ekim’de 4. Mübadele Çalıştayı ile başlayacak.  Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya Temsilciliği işbirliğiyle düzenlenecek olan çalıştaya,  Türkiye ve Yunanistan’dan önemli tarihçiler konuşmacı olarak katılacak. Oturumlarda Kemal Anadol, Prof. Dr. Kemal Arı, Dr. Lambros Baltsiotis, Prof. Dr. Elçin Macar, Dr. Georgios Limantzakis, Prof. Dr. Onur Yıldırım, Renee Hirschon, Prof. Dr. Barış Özdal, Doç.Dr Zeliha Nilüfer Nahya, Dr. Öğretim Üyesi Kader Özlem, Prof. Dr. Damla Demirözü konuşacak. En lezzetli Girit yemeklerinin tanıtımının yapılacağı çalıştayın sonunda İstanbul Dafnes Müzik Korosu, birbirinden güzel şarkılarla unutulmaz bir konsere imza atacak.

 

 

 

 

 

 

96 YILLIK COŞKU, MUDANYA’YI SARACAK

Etkinlikler kapsamında 7 Ekim’de Toplum Bilimci Prof. Emre Kongar ve deneyimli gazeteci, yazar ve siyasetçi Altan Öymen, Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde “Barışı Geleceğe Taşıyoruz” adlı bir panel gerçekleştirecek. İmza günleri, kardeş şehirlerden halkoyunu ekiplerinin gösterilerinin yanı sıra sevilen grup Pinhani 9 Ekim’de, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Cazın Kartalları Orkestrası ile Beste Köprülüoğlu 10 Ekim’de, usta sanatçı Edip Akbayram ise 11 Ekim’de Mütareke Meydanı’nda Bursalılarla buluşacak. Mütareke etkinlikleri, 11 Ekim günü İskele Meydanı’ndan Mütareke Meydanı’na kadar düzenlenecek kortej yürüyüşüyle renklenecek. 

 

“MUDANYA BARIŞ ZİRVESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK”

Mudanya’nın tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleriyle pek çok farklı değeri bir arada yaşayan, dünyanın en güzel kentlerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Türkyılmaz, “Mudanya’mız tarihi boyunca çeşitli kültürlerin bir arada kardeşçe ve barış içinde yaşadığı bir yer olurken, son yüz yıla baktığımızda ise dünya tarihine mührünü, barışı öngören 11 Ekim 1922 Mudanya Mütarekesi ile vurdu.  Mudanya Mütarekesi barışı öngörüyordu, bu nedenle barışın sağlanabilmesi için yoğun çalışmalar içerisine girilmişti. Bizler de göreve geldiğimizde, Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyet geleneklerine bağlı yöneticiler olarak Ata’mız Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ sözünü kendimize rehber edindik. Adı barış ve kardeşlikle anılan bir Mudanya markası oluşturduk. Mudanya; Türkiye ve dünyada barış ve kardeşlikle anılmalıydı ki, şu anda bunu başarmış bulunuyoruz. Tarihimizden ilham aldık. Kentimize dair belirlediğimiz bu vizyon ile tüm dünyada ses getirecek çok önemli proje ve etkinliklere imza attık. Önümüzdeki yıl ise barışa giden yolda önemli bir yere sahip olan Mudanya’da Barış Zirvesi’ni organize edeceğiz. Artık Mudanya’yı ve Mudanya Mütarekesi’nin önemini tüm Türkiye ve dünya biliyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İsmet İnönü ve silah arkadaşlarının bizlere bıraktığı bu kutsal emaneti, gelecek nesillere taşımak adına tüm gücümüzle çalışıyoruz. Tüm Bursa’yı 6- 11 Ekim tarihlerinde Mütareke Meydanı’na davet ediyorum. Gelin, Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya’dan sonsuza dek barış dileklerimizi hep birlikte haykıralım. Çünkü Mudanya, birlikte güzel” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.