Hava Durumu

Muhteşem üçlü üniversitede

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim üyeleri Doç. Ayla Uludere, Doç. Lelya Bayramoğulları ve Doç. Ayça Aytuğ’dan oluşan “Trio Mimar Sinan”, Uludağ Üniversitesi’nde konser verdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2016 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2016 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Muhteşem üçlü üniversitede

UÜ Devlet Konservatuarı bonus veren siteler Uygulama Salonu’nda gerçekleşen konserde Lelya Bayramoğulları (flüt), Ayla Uludere (flüt) ve Ayça Aytuğ (piyano), yerli ve yabancı bestecilerin eserlerini seslendirdi.

Konser, üçlünün E. Kohler’den “Çiçeklerin Dansı”yla başladı ve ikili olarak devam etti. Ülkemizde “Daha dün annemizin kollarında yaşarken…” diye bildiğimiz çocuk şarkısı ezgilerini de barındıran, W.A. Mozart’ın “Variationen über das französische Lied Ah! Vous dirai-je, Maman” eserinden Peter Kolman’ın iki flüt Goldenbahis için düzenlemesini Lelya Bayramoğulları ve Ayla Uludere seslendirdi. 

Selman Ada’nın “Üç Avrasyalı” eserini Lelya Bayramoğulları ve Ayça Aytuğ ikilisi, Hasan Uçarsu’nun “Elif dedim, be dedim” adlı Türkü düzenlemesini ise Ayla Uludere ve Ayça Aytuğ ikilisi seslendirdi. Daha sonra Ayla Uludere flütüyle, Sercan Büyükedes’in kendisine ithaf ettiği “Yağmur Yağıyor” adlı eserini seslendi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.