Hava Durumu

MUŞ’LU GENÇLER BURSA’YA HAYRAN KALDI

Yıldırım Belediyesi’nin davetlisi olarak Muş ve ilçelerinden Bursa’ya gelen 40 yetim öğrenci, Kalbi Selim, Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin konuğu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2018 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2018 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
MUŞ’LU GENÇLER BURSA’YA HAYRAN KALDI
Yaptığı sosyal faaliyetlerle adından söz ettiren, dil, din, ırk, meşrep gözetmeksizin hayırseverlerle kurduğu yardım ağı sayesinde mazlumların yüzünü güldüren Kalbi Selim, Eğitim Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Osman İpekçioğulları, Muş’tan gelen yetim öğrencileri ve öğretmenlerini dernek binasında ağırladı.  İpekçioğulları, misafirleriyle yakından ilgilenirken, öğrencilere giysi, ayakkabı başta olmak üzere, okul araç gereçleri ve kırtasiye malzemeler hediye edildi. İlk defa farklı bir şehir görmenin mutluluğunu yaşayan Muşlu gençler, Bursa’nın tarihi ve turistik mekanları, Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri, Emirsultan Cami ve Türbesi, Yeşil Türbe ve Yeşil Cami, Ulucami, Hanlar Bölgesi ve Hünkar Köşkü’nü ziyaret ettiler, Uludağ’a çıkan kafileye, tarih kentiyle ilgili bilgiler aktarıldı.

‘HER YAZ MİSAFİ EDECEĞİZ’

Muşlu öğrencileri Bursa’da misafir etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Kalbi Selim Dernek Başkanı Osman İpekçioğulları, yetim kardeşlerini kadim kentte konuk etmekten onur duyduklarını belirterek şunları söyledi: “Muşlu öğrencilerle bir araya geldik. Onlara ayakkabı, giysi, kırtasiye ve okul araç gereçleri hediye ettik. Şehrimizi gezdiler,  yaptığımız faaliyetler hakkında bilgiler verdik. Eğitimle ilgili projelerimizden bahsettik. Kardeşlerimiz ilk defa denizi görme fırsatı buldular, Mudanya’ya hayran kaldılar. Uludağ’ı gördüler, teleferiğe bindiler. Artık her yaz kendilerini Bursa’da ağırlayacağız, misafir edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.