Hava Durumu

Müzik Akademisi'nde sanatla terapi

Müzik Akademisi, bakıma muhtaç zihinsel ve engelli vatandaşlara verdiği sanat eğitimi ile adeta bir terapi merkezi konumunda bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2016 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2016 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Müzik Akademisi'nde sanatla terapi

Dünyada 3 merkezde Türkiye'de sadece Yıldırım'da faaliyet gösteren Müzik Akademisi, vatandaşlara verdiği ücretsiz sanat eğitiminin yanı sıra engellilere yönelik uyguladığı eğitimlerle de hayata tutunmalarına fırsat veriyor. Müzik Akademisi'nde 2 senedir sürdürülen proje kapsamında bakım merkezlerinde kalan bakıma muhtaçlara, zihinsel ve bedensel engellilere sanatla terapi uyguluyor. Bu sene 52 kişinin yer aldığı guruba alanında uzman müzisyenler tarafından gitar, koro ve tiyatro eğitimleri veriliyor.

ENGELLERİ AŞAN PROJE

Sosyal belediyecilik Gobahis anlayışı çerçevesinde hayatın Bonus veren siteler her alanında örnek işlere imza atmaya devam ettiklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Bu proje dezavantajlı gruplarımızın hayata tutunmak ve fırsat verilirse neler yapabileceklerini göstermek adına da oldukça önemli. Özellikle zihinsel, bedensel ve görme engelliler, otistik ve down sendromlu çocukların yanı sıra bakım merkezlerinde kalan bakıma muhtaç vatandaşlarımız aldıkları sanat eğitimi sayesinde dört duvar arasından çıkıyor, hayatın içerisinde yer alabiliyorlar" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.