Hava Durumu

Nilüfer’de 30 Ağustos’ta 7 bin 835 kişi dev Türkiye haritası oluşturacak

BURSA’da Nilüfer Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili özel bir etkinlik yapacak. 30 Ağustos günü, 7 bin 835 kişiyle dev bir Türkiye haritası oluşturulacak. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Cumhuriyet değerlerine her zaman sahip çıkacağımızı, bir kez daha omuz omuza vererek gösterelim istiyorum. Halkımızı Zafer Bayramı’nda birlikte olmaya davet ediyorum” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2019 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2019 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Nilüfer’de 30 Ağustos’ta 7 bin 835 kişi dev Türkiye haritası oluşturacak
 Nilüfer Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili 30 Ağustos günü, 7 bin 835 kişinin katılımıyla dev bir Türkiye haritasının oluşturulacağı çok özel bir etkinlik düzenleyecek.Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda düzenleyeceği etkinliği bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.


İbrahim Yazıcı Stadyumu’nda düzenlenen toplantıda Nilüfer Belediyesi’nin, ulusal bayramlar konusunda her zaman hassasiyet gösterdiğini ifade eden Başkan Turgay Erdem, “Bizler 30 Ağustos, 29 Ekim gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin kaderinin şekillendiği ulusal bayramlarımızı çok önemsiyoruz. Kimileri 30 Ağustos’un halkın genelini ilgilendirmediğini söylese de bizler biliyoruz ki, Türk halkı ve özellikle de Nilüfer halkı bu konuda çok hassas. Adına, ‘Zafer Bayramı’ denilen ve ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eden 30 Ağustos, Türk milletini sömürge durumuna düşmekten kurtaran ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlayan bir zaferdir” dedi.



30 Ağustos Zafer Bayramı’nın herkesin bayramı olduğunun altını çizen Turgay Erdem, “30 Ağustos, hepimizin bayramıdır. O nedenle ‘Zafer hepimizin‘ diyoruz ve 97. yıl dönümünde, Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını minnet ve saygıyla anmak üzere, binlerce gönüllünün katılacağı bir etkinlik organize ediyoruz” diye konuştu.



DEV TÜRKİYE HARİTASI



Etkinlikte 7 bin 835 kişinin, İbrahim Yazıcı Stadı’nda buluşup, içinde “Zafer hepimizin” yazan dev bir Türkiye haritası oluşturacağını kaydeden Başkan Erdem, “Memleketimizin her 100 kilometrekaresinin 1 kişiyle temsil edileceği bu harita, hava fotoğrafları ile ölümsüzleşecek. Tarihe geçecek bu karede yer almak isteyen yurttaşlarımız 30 Ağustos’ta saat 17:00’de burada açılacak kayıt masalarına gelerek kayıt yaptıracaklar. Fotoğraf çekim aşamasına gelinceye kadar alanda, konser, şiir dinletisi, halk dansları gösterisi gibi etkinlikler de olacak. Güvenlik açısından 13 yaşından küçüklerin katılamayacağı etkinlikte, katılımcılara ulaşım kolaylığı da sağlanacak. Ben tüm Bursalıları, tarihimizin en önemli zaferlerinden biri olan 30 Ağustos’u kutlamak üzere etkinliğimize davet ediyorum. Cumhuriyet değerlerine her zaman sahip çıkacağımızı, bir kez daha omuz omuza vererek gösterelim istiyorum” dedi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.