Hava Durumu

Nilüfer’de bisiklet tamir istasyonları kuruluyor

BURSA’da Nilüfer Belediyesi, sağlıklı ve çevreci bir ulaşım aracı olan bisikletin kullanımındaki sorunlara anlık çözüm üretmek amacıyla bisiklet tamir bakım istasyonları kurulmaya başlandı. İlk istasyon, pilot uygulama olarak Altınşehir Mahallesi’nde hizmet vermeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2019 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2019 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Nilüfer’de bisiklet tamir istasyonları kuruluyor
 Sahip olduğu bisiklet yolları uzunluğu ile Türkiye’nin önde gelen ilçelerinden biri olan Nilüfer’de, Nilüfer Belediyesi’nin kurduğu akılı bisiklet kiralama sistemi “Nilespit”in ardından, bisiklet tamir ve bakım istasyonları da devreye giriyor. Ulaşım ve spor için bisiklet kullanmayı tercih eden Nilüferliler için hizmet verecek bisiklet tamir ve bakım istasyonlarının ilki, pilot uygulama olarak Altınşehir Mahallesi, Rasim Şahinkaya Parkı ve Koşu Yolu’nda hizmet vermeye başladı.


HER TÜRLÜ ALET MEVCUT



Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde devreye giren istasyonun tanıtımına Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Sibel Özer ve Engin Yener de katıldı. Yener “Vatandaşlarımızın bisiklet kullanımı esnasında karşılaştığı teknik sorunları anında çözebilmeleri için bisiklet tamir istasyonlarını önemsiyoruz. Sayılarını hızla arttırmayı hedefliyoruz. Bisiklet tamir istasyonunun içinde kullanıma hazır; alyan seti, anahtar takımı, tornavida takımı, lastik söküp takmak için tekerlek levyeleri, çift başlıklı göstergeli lastik şişirme pompası, sadece bisiklet kullanımına uygun pedal anahtarı bulunuyor.Tamir istasyonumuzda sadece bisikletler değil, engelli vatandaşlarımızın arabaları ve bebek arabaları da tamir edilebiliyor” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.