Hava Durumu

Öğrenciler israf ve gıda güvenliği için hayallerini çizdi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde düzenlenen ‘Güvenilir Gıda Tüketelim İsrafı Önleyelim’ projesi kapsamında düzenlenen afiş ve resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2017 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2017 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Öğrenciler israf ve gıda güvenliği için hayallerini çizdi
 Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu BTSO tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen ‘Güvenilir Gıda Tüketelim İsrafı Önleyelim Projesi’ kapsamında 50 okulda 20 bin öğrenciye gıda güvenliği ve israf eğitimleri verildi. Proje kapsamında ayrıca afiş ve resim yarışması da gerçekleştirildi. Orta öğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmada yaklaşık 100 proje yarıştı. Yarışma için BTSO Hizmet Binası’nda düzenlenen ödül töreninde konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, dünyada yaklaşık 800 milyon insanın açlıkla mücadele ettiğini ifade etti.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak ‘Güvenilir Gıda Tüketelim İsrafı Önleyelim’ Projesi’ne 2015 yılında başladıklarını belirten Onur, "Projeyle gıda güvenliği ve israf konusunda toplumdaki farkındalığı artırmak istiyoruz. 12. Meslek Komitemizin de destekleriyle düzenlediğimiz proje kapsamında geçen yıl 100 okulda 12 bin öğrenciye ulaşmıştık. Bu yıl da 50 okulda 20 bin öğrenciye eğitim verdik. Çocuklarımız, gıda güvenliği ve israf konusunda önemli bilgiler edindiler. Bundan sonraki süreçte de gönüllü elçi gibi çalışarak toplumsal farkındalığı artıracaklar” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Büyükşehir Belediyesi olarak güvenilir gıda konusuna büyük önem verdiklerini belirterek, BTSO’ya organizasyondan dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından ‘Güvenilir Gıda Tüketilim İsrafı Önleyelim Afiş ve Resim Yarışması Ödül Töreni’ yapıldı. Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda ‘Afiş’ kategorisinin birincisi Altıparmak Fethi Açançiçek Ortaokulu 7-G sınıfı öğrencisi Eda Kayran oldu. Afiş kategorisinde Lütfi Enes ikinci, Aziz Tırpan üçüncü ve Sudenaz Aydın da dördüncü oldu.

Resim kategorisinde ise birincilik ödülünün sahibi Barbaros Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Aleyna Dönmez oldu. Aynı kategoride ikinci sırayı Sudenur Sağdıç, üçüncülüğü Yusuf Samet Demirtaş, dördüncülüğü Nazan Yağız, beşinciliği Rabia Turan ve altıncılığı ise Rüveyda Şen aldı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere oyun konsolu ve android saat hediye edildi.

Programda ayrıca projeye katkı sunan eğitmenler ve sponsorlar Sütaş, Onur Market ve Besaş’a teşekkür plaketi takdim edildi. Programa, BTSO Gıda Tarım ve Hayvancılık Konseyi Başkanı Mustafa Yıldız, BTSO meclis ve komite üyeleri, öğrenciler ve aileleri de katıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.