Öğrenciler yetiştirdikleri organik sebzeleri konserve yapıp satıyor
 Bursa Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu Gıda Üretim ve Uygulama Laboratuvarında imâl edilen organik ürünler, yüksekokulun bünyesinde satışa sunulmaya başlandı. Toplam 7 bölüm ve bu bölümlere bağlı 9 programda kaliteli eğitim vermeyi sürdüren Mustafakemalpaşa MYO’nun Gıda Üretim ve Uygulama Bölümü öğrencileri bir ilki gerçekleştirdi. Bütün ürünleri ve sebzeleri yüksekokul bahçesinde yetiştiren öğrenciler, bir yandan bölümleri ve alanlarıyla ilgili gerekli bilgi ve donanımı edinirken, diğer yandan da tarlada yetiştirdikleri ürünleri işleyerek tarladan sofralara sunuyor. Gıda öğrencileri, ürettikleri domates ve biberlerden yaptıkları salçalardan taflan reçeline, Mustafakemalpaşa tatlısından erişteye, közlenmiş biber konservesinden muhtelif reçel çeşitlerine kadar ürettikleri bütün doğal lezzetleri okulda açılan bölümde satışa sunuyor. 

İHA
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner37

Yemen dramı fotoğraflarla anlatıldı
İnegöl Belediyesi, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle İFSAD iş birliği ile “İnegöl’den...

Haberi Oku