Hava Durumu

Okul kantinlerine denetim

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ BAŞLAMASIYLA BİRLİKTE KANTİN VE YEMEKHANELERİN DENETİMİNE HIZ VERİLEREK 685 OKULDA DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ. BU KAPSAMDA OKUL KANTİN VE YEMEKHANELERİNİN DENETİMİNE İL VE İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ GIDA KONTROLÖRLERİ TARAFINDAN DEVAM EDİLMEKTEDİR.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2017 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2017 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Okul kantinlerine denetim
 Yapılan denetimlerde; asgari teknik ve hijyenik şartlara uygun faaliyet gösterilmesi başlığı altında; satışa sunulan hazır gıdaların son tüketim tarihleri, ambalajları, diğer gıdalarla birlikte muhafaza koşulları, hazır ürünlerin İşletme Kayıt numarası taşıyıp taşımadığı, gıda ürünlerinin hazırlanışı, satışı, kullanılan alet ekipmanın uygunluğu, personel ve işyeri hijyeni konularına dikkat edilmektedir. 

Rutin olarak gerçekleştirilen denetimleri okulların açılmasıyla birlikte daha da yoğunlaştırdıklarını belirten Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer CEYLAN;   öğrencilerin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için okul kantin ve yemekhanelerinin denetiminin büyük önem taşıdığını ve ayrıca satın alınan gıdalarla ilgili herhangi bir şikâyeti olan öğrencilerimizin Alo 174 Gıda Hattını arayarak ihbarda bulunabileceğini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.