Hava Durumu

Okullar için asayiş önlemleri tamam

Bursa Polisi, pazartesi günü okulların eğitim ve öğretime başlaması nedeniyle bütün emniyet önlemlerinin alındığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2017 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2017 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Okullar için asayiş önlemleri tamam
 Bursa İl Emniyet Müdürlüğümüzce 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının başlaması nedeniyle okul ve çevrelerinde gerekli tüm tedbirler alındı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğümüzce 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak olan 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı nedeniyle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha güvenli bir ortamda eğitim öğretimlerini sürdürebilmeleri için gerekli tedbirler alındı.

Bu tedbirler kapsamında; Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüzce özellikle ana arter olan yollarda ve okul bölgeleri yakınlarında trafik yoğunluğunun artış göstermesiyle birlikte kazalarının artma ihtimaline karşı, öğrencilerimizin güvenli bir trafik ortamında ulaşımlarını sağlamak ve trafik yoğunluklarına zamanında müdahale etmek amacıyla okul önlerinde ve ana güzergahlarda 3 gün süreyle en üst seviyede ekip ve personel takviye edilmesi için planlama yapıldı. Yapılan planlama ile 105 noktada 158 trafik personeli ile trafik düzenlemelerine ana güzergâhlarda ve başta servis araçları olmak üzere denetimlere ağırlık verildi. Emniyet Genel Müdürlüğümüzce bu kapsamda hazırlanan ve ilimize gönderilen ekte bir adet örneği bulunan 10.000 adet bilgilendirilme el broşürü, dağıtımının yapılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğümüzce, Bursa il geneli Polis sorumluluk bölgemizdeki 1072 okulda, bugüne kadar meydana gelen suç sayıları, suç türleri okulların fiziksel güvenliği ve mevkileri ile çevresel etkenler göz önünde bulundurularak okullar 3 risk grubunda (1-2-3) değerlenmiş ve risk analizleri yapılmıştır.

Okul yöneticileri ile emniyet birimleri arasında daha hızlı bilgi akışının sağlanarak daha güvenli bir okul ve daha güvenli bir eğitim ortamının sağlanması amacıyla her okul, İl Emniyet Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Sorumlu Amirler ve Polis Memurlarına zimmetlendi. Her okula "Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi" olarak birer polis memuru görevlendirildi.

Okullarda meydana gelebilecek ve kriz olarak nitelendirilebilecek cinayet, yaralama, rehin alma, cinsel taciz/tecavüz, intihar vb. olaylara müdahale etmek ve soruşturmalarını takip etmek üzere "Krize Müdahale Ekipleri" oluşturuldu.

Çocuklara alkol, sigara, bali, tiner vb. insan sağlığını tehlikeye sokan maddelerin satışı denetlenerek, aykırı hareket eden kişilere, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun "Sağlık için tehlikeli madde temini" başlıklı 194' üncü maddesi gereğince işlem yapılacaktır.

Öğrencilerin şiddet eylemleri, suç, madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan korunması amacıyla, özellikle okulların yakın çevresinde bulunan internet kafeler, elektronik oyun salonları, kahvehaneler başta olmak üzere umuma açık yerleri ile park ve bahçelere yönelik denetimler arttırılarak yönetmelik hükümlerine uygun hareket etmeleri sağlanacaktır.

İlimiz genelinde, okul önlerinde ve çevresinde alınan trafik tedbirlerinin yanı sıra, Çocuk Şube Müdürlüğü,  Asayiş Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğü, Güvenlik Şube Müdürlüğü, TEM Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüklerinden oluşan toplam  244 ekip 1266 personel görev yapacaktır.

Alınan tedbirler ile geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha güvenli bir ortamda eğitim öğretimlerini sürdürebilmeleri amaçlanmıştır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.