Hava Durumu

ONLİNE SATIŞ ESNAFI VURDU

Online satış, perakende iş yapan esnafı da vurdu. Gelişen teknoloji ve internet kullanımının artmasıyla Bursa'da bayan ayakkabı satış yapan esnaf, internet üzerinden yapılan alışveriş sitelerinden dolayı iş yapamaz hale geldiklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2018 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2018 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
ONLİNE SATIŞ ESNAFI VURDU
Bursa  Heykel, Atatürk Caddesi, alt geçitte, sadece kadın ayakkabı üzerine  satış yapan Mona Roza Ayakkabı firması işletmecisi İbrahim Kartal, Bir yandan Büyük alışveriş Merkezleri (AVM) , diğer taraftan internet üzerinden yapılan ayakkabı satışı nedeniyle iş yapamamaktan yakındı. 

İbrahim Kartal, "Gelişen teknoloji ve artan internet kullanımı sayesinde vatandaşlar, esnaf ve dükkanlar yerine  online satış sitelerinden alışveriş yapıyor.İnternet üzerinden yapılan alışveriş yüzünden iş yapamaz hale geldik. Esnaf, böyle giderse iş yerlerini kapatmak zorunda kalacak. Büyük alış veriş merkezleri işlerimizi zor durumda bırakmasının üzerine şimdilerde de online satış ile mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Çareyi biz de Online satış yapmakta arıyoruz. Yakında bizde kendi sitemizi hazırlayacağız. Başka türlü esnaf olarak ayakta kalmamız zor.

"KALİTEYİ UCUZA SATIYORUZ"

Mona Roza Ayakkabı'nın müdürü Hasan Malay ise kadın üzerine yaptıkları ayakkabı satışında, ortopedik, kaliteli ve sağlıklı ayakkabıları, piyasaya göre çok uygun fiyatlarla satış yaptıklarını söyledi.

Malay, " Sadece kadın ayakkabı satışı yapıyoruz. Moda her gün değişiyor. Her 3 ayda yeni model piyasa çıkıyor. Sürekli yenilikleri takip ediyoruz. Müşterilerimizin talebi üzerine de ayakkabı getiriyoruz. Özellikle sağlık sorunu yaşayan orta yaş üzeri kadınlar için ortopedik ayakkabılar getiriyoruz. Bir de gençlere yönelik, simli, taşlı, parlak, lame ve tüylü ayakkabılar çok talep görüyor. En kaliteli ürünleri getiriyoruz. Çünkü yerimiz belli. Müşterilerimiz bizi bilir, güvenir, tanır. Onlara en iyi hizmeti en uygun fiyatlara getiriyoruz. Oysa Online satışta ne aldıklarını bilmeden üstelik daha pahalıya alım yapılıyor. Kendimizi her gün geliştiriyoruz. Şubat ayında yeni konseptimizi yapacağız. Özellikle lame ve toprak renkler ağırlıkta olacak" diye konuştu.

"AVM' LER DE PASTAYI ONLİNE KAPTIRDI"

Mona Roza Ayakkabı firması işletmecisi İbrahim Kartal, "Büyük alışveriş Merkezleri ilk açıldığında bizim işler çok düştü. Ayakta zor durduk. Marka satışı yaparak büyük karlarla satış yapıyorlar. Şimdi insanların zamanı da yok. Bu yüzden Online alışveriş yapmak kolaylarına geliyor. Durum böyle olunca pastanın yüzde 60 Önline satışa gidiyor. Şimdi hem AVM ler hem bizim gibi küçük esnaflar zor durumda kalıyor. Sermayeyi döndürmek, ayakta kalmak için bizimde online satış yapmaya ihtiyacımız var. Hazırlıklara başladık" dedi.

"AYAK SAĞLIĞI ÇOK ÖNEMLİ"

Yüksek topuklu ayakkabıların ayağa binen yükü ayak topuğundan öne doğru kaydırdığını bunun da ayağın ön bölümünün aşırı stres altında bıraktığını söyleyen Mona Roza Ayakkabı'nın müdürü Hasan Malay, “Ayakkabı seçerken 5 cm’lik topuk yüksekliği idealdir” dedi.

Malay, "Müşterilerimizin sağlığı bizim için çok önemli. Son zamanların en çok tercih edilen ayakkabı modellerinden biri olan babetler ayak sağlığını olumsuz etkiliyor. Babet ayakkabıların ayağa binen yük dağılımında, yüksek topuklu ayakkabılar gibi zararlı.  alçak topuklu ayakkabılar, yüksek topukluların aksine ayağa binen yükü topuğa kaydırarak burada yüklenmeye neden olmaktadır. Bu tür ayakkabılar ayağı yanlardan çok iyi kavrayamadığı için ayak ön yüzünde yer alan bağlarda aşırı yüklenmeye neden olarak ayak ağrılarına yol açabilmektedir. Günlük kullanımda ayak bileğini sıkıca kavrayan ayakkabıların tercih edilmesi gereklidir. Topuk arka kısmı, ayağa arkadan destek verecek kadar yüksek ve sert materyalden yapılmış olmalıdır. Malzeme olarak da sentetik materyalden uzak durmalı, doğal deri ayakkabılar tercih edilmelidir. Doğal deri materyaller daima hava sirkülasyonu sağlamaktadır. Anne ayakkabısı dediğimiz modellerimiz hem sağlıklı, hem ortopedik hem de çok şık. En yoğun ilgide bu ayakkabılarımıza oluyor. Tabi modayı ve tarz ayakkabıları da yakından takip ederek talep üzerine getiriyoruz. Ayrıca kar ayakkabılarımız çok ilgi görüyor. En ünlü isim yapmış markalarla aynı ürünleri çok uygun fiyatlarla müşterilerimize sunuyoruz" diye konuştu.

"SEZON İNDİRİMİ BAŞLADI"

Kış sezonu indirimi yaptıklarını belirten Malay, "En iyi, en kaliteli kış ayakkabılarımızı 120 TL indirdik. Ortopedik ayakkabılarımız yine 100 TL ila 120 TL arasında satışa sunduk. Yine tarz olan dolgu topuklu, düz ve kış  modellerimizin en düşün fiyatı ise 50 TL ve 70 TL arasında değişiyor. Her yaşa, her bütçeye göre ayakkabı modelimiz mevcut. Bazen serisi kalmayan ayakkabılarımızda indirime giriyoruz. Kar yağışı satışlarımızı artırıyor. Mevsim tam yerine gelmediği ve yağışlar başlamadığı için bot, çizme yerine halen Ocak ayında açık hava nedeniyle normal ayakkabı satışı yapmaktayız. Kış ayları masraflı aylardır. En zor geçen aylar olduğu için alım gücü de azalıyor. Bunların da etkisi oluyor. Açıkçası esnaf olarak daha iyi satış yapabilmek için kar yağışını bekliyoruz. Birde tüketici bilinçli alışveriş yapmıyor. Marka aldığı zaman ya da yüksek fiyatlar ödediği zaman kalite aldığını, sağlıklı ayakkabı aldığını sanıyor aslında öyle değil. Asıl kalite küçük esnafta ve çok daha maliyetle satılır. Bazen Müşterilerimizin alım gücü olmuyor biz her türlü yardımcı oluyoruz.  Sırf esnaf hareket görsün ve müşterinin ayağı alışsın diye. Esnafa destek vererek uygun fiyata kaliteyi çok kolay alabilirsiniz" şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.