Hava Durumu

Onur ve şerefle geçen 32 yıl

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz gecesinde Bursa’da olaylar yaşanmamasında büyük rol üstlenen dönemin Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ile yemekte bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2016 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2016 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Onur ve şerefle geçen 32 yıl
 Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen YAŞ ( Yüksek Askeri Şura) toplantısında emekliliğe sevk edilen Seyfullah Saldık için bir veda yemeği anlamı da taşıyan programda konuşan Vali Küçük: “ Elbette memuriyetin de bir sonu var, bu da emekli olmak. Ama yüz akıyla, onur ve şerefle, sağlıklı bir şekilde emekli olmak çok kıymetli bir şey. Sayın Saldık’a, Bursa’da kaldığı müddetçe yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Özellikle 15 Temmuz’daki kahramanlığı, dirayeti, tutumu Bursa’da 15 Temmuz’un çok rahat geçmesine, hiç bir kan dökülmemesine vesile olmuştur. Oradaki tutumu, erken davranışı, bizlere haber vermesi, bizlerle eşgüdüm içinde çalışması, bunun için de ayrıca teşekkür ediyorum. Kendisi Bursa’ya yerleşti. Burada hep aynı görev yaptığı zamanki gibi kendisinin ve ailesinin her zaman yanındayız. Kendisine eşiyle, çocuklarıyla sağlık ve afiyet diliyorum.” dedi.

Adına düzenlenen organizasyon dolayısıyla Vali İzzettin Küçük’e şükranlarını ileten Saldık’ta: “3 yıl Bursa’da görev yaptım. Meslek yaşamımda ikinci 3 yılımdır. Tümgeneralliğe atanarak geldim buraya Diyarbakır’dan. Bir yıl da opsiyon olmasına rağmen böyle malum bir süreç yaşandı. Burada en mutlu olduğum an, ülkemize yönelik bu hain terör örgütünün alçakça saldırısında, daha Kemal Albaydan haber alır almaz, bu işi önleyeceğiz diyerek kendimi ortaya koymaktır. Dediğiniz gibi ben de bilfiil 32 yıllık hizmetimi bir uyarı dahi almamış bir şekilde tamamladım. Yine terörle mücadelede çok şükür gazilik payesine de erdik. Şehit olmak kısmet olmadı, yüce Allah hayata döndürdü. Dolayısıyla böyle bir sürecin sonunda acı da çeksek onurla şerefle bir sonuç aldık. Ben zat-ı alinize tekrar tertip ettiğiniz organizasyon için gönülden şükranlarımı arz ediyorum. İnşallah ülkemiz daha güzel günlere ulaşsın, ülkemize canımız ve ruhumuz feda olsun.” dedi.

Yemek sonunda Vali İzzettin Küçük, Seyfullah Saldık’a plaket ve teşekkür belgesi takdim etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.