Hava Durumu

Orhangazi'de HEM üniversite kurslarından büyük başarı

BURSA'da Orhangazi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün yürüttüğü üniversiteye hazırlık kursları bu yıl meyvesini verdi. Öğretmenlerin bir çoğunun gönüllülük esasına göre girdiği derslere katılan üniversiteye hazırlık kurslarında çok sayıda öğrenci önemli üniversitelerin bölümlerine giriş yapmayı başardı.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2019 18:31
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2019 18:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Orhangazi'de HEM üniversite kurslarından büyük başarı
 Orhangazi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün üniversiteye hazırlık kursları meyve vermeye başladı. Önceki gün açıklanan üniversite yerleştirme sonuçlarına göre Halk Eğitim Merkezi, üniversiteye hazırlık kurslarına giden öğrenciler önemli üniversitelerin bölümlerine yerleştirildi. HEM Müdürü Bilal Kuzu, üniversite sonuçlarının öğretmenlerin fedakarlıklarının bir sonucu olduğunu belirterek, “Öğretmenlerimiz akşamları gönüllülük esasına göre öğrencilerle bire bir ilgilenerek onları üniversite sınavına hazırladı. Her ay yapılan seviye belirleme sınavları ile öğrencilerimizin seviyelerini belirleyip buna göre program çizdik” dedi.


Önceki gün açıklanan üniversite yerleştirme sonuçlarına göre diş hekimliğinden endüstri mühendisliğine, mimarlıklardan bilgisayar mühendisliğine, psikolojik rehberlikten daha bir çok bölüme kadar öğrencilerin yerleştirmelerinin yapıldığını belirten Bilal Kuzu, “Diş hekimliği kazanan öğrencimizin geçen yılki sıralaması 50 binlerde iken bu yıl bu öğrencimiz 26 bininci sıralarda yer aldı. Bu da kurslarımızın verimini ortaya koyuyor” dİye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.