Hava Durumu

Orhangazi THK’dan "kurban derisi" çağrısı

BURSA'da Türk Hava Kurumu (THK) Orhangazi Şubesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde bir açıklama yaparak kurban derileri toplama yetkisinin THK’ya ait olduğunu hatırlattı.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2019 18:34
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2019 18:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Orhangazi THK’dan "kurban derisi" çağrısı
 Türk Hava Kurumu Orhangazi Şube Başkanı Muharrem Kolay, "2860 Sayılı Yardım Toplama Kanunu gereğince geçmiş yıllarda olduğu gibi, bu yıl da şubemiz tarafından kurban derileri toplanacaktır" dedi.


Muharrem Kolay, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: "1925 yılında Atatürk tarafından kurulan Türk Hava Kurumu, 94 yıldan beri milli havacılık sanayisinin, sivil ve askeri havacılık faaliyetlerinin geliştirilmesi için büyük çaba göstermektedir. Vereceğiniz kurban derisi yardımları ile milli havacılığımızın güçlenmesine, yüzlerce pilot yetiştirilmesine, binlerce gencimize ücretsiz havacılık eğitimi verilmesine, orman yangınlarına havadan müdahale edilmesine, Türkiye’nin ilk Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi ile ülkemizin hizmetinde bulunulmasına, şehit ve gazi çocuklarının bu üniversitede ücretsiz okutulmasına, hasta ve yaralılara hava ambulans desteği verilerek vatandaşlarımızın sağlığını kazanmasına katkıda bulunmanın gurur ve huzurunu duyacaksınız. Kurban derileri görevliler tarafından makbuz karşılığı toplanacaktır. Deri toplama merkezi; İznik yolu, hayvan pazarı yanındaki eski mezbaha yeri olup, görevlilere teslim edilemeyen kurban derileri Türk Hava Kurumu Şube binası önünde veya İznik Yolu hayvan pazarı yanındaki eski mezbahada görevliler tarafından makbuz karşılığı teslim alınacaktır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.