Hava Durumu

Osmangazi’de 54 pazar için 54 yönetici

Türkiye’de ilk Covid-19 vakasının görülmesiyle birlikte tüm imkanlarını seferber eden Osmangazi Belediyesi, pazar yerlerindeki tedbirleri en üst seviyeye çıkardı ve her bir pazar için bir yönetici atadı.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2020 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2020 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Osmangazi’de 54  pazar için 54 yönetici
 Korona virüs ile mücadeleyi kararlılıkla sürdüren Osmangazi Belediyesi, son dönemde vaka sayılarında artışın yaşanması nedeniyle vatandaşları virüs konusunda daha çok bilinçlendirmek ve alınan kurallara uyulmasını sağlamak adına yoğun bir mesai harcıyor. Yürütülen çalışmalar kapsamında ilçede bir hafta süresince kurulan 54 pazar yerinin her biri için bir zabıta komiserini yönetici olarak atayan Osmangazi Belediyesi, bu yöneticiler aracılığıyla pazar yerlerinde korona virüs kurallarına uyulmasını sağlıyor.

TEDBİRLER ÜST SEVİYEDE

Atanan yöneticiler ve zabıta ekipleri, pazar yerlerine girişte hem esnafa hem de vatandaşlara yönelik Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulaması yapıyor. Ayrıca esnaf ve vatandaşların tek tek ateşi ölçüldükten sonra pazar yerine girmesine izin veriliyor. Pazarlardaki tezgahları tek tek dolaşan ekipler, maskelerini çene altında tutan esnaf ve vatandaşlara yönelik uyarılarda bulunuyor. Ekipler, maskelerin ağız ve burnu kapatacak şekilde takılmasının gerekliliği konusunda esnaf ve vatandaşları bilinçlendiriyor. Pazar içerisinde yoğunluk oluştuğunda girişler kapatılıp, vatandaşlar sosyal mesafe kurulanına uyacak şekilde bekletiliyor. Hareketlilik azaldıkça vatandaşların pazara girişine izin veriliyor. Pazar yerlerinin giriş ve çıkışlarına yerleştirilen el dezenfektanı aparatı ile de vatandaşlar kişisel hijyenini sağlıyor.

HER PAZARA 1 YÖNETİCİ

İlçedeki birçok noktada salgının yayılmasını önlemek ve vatandaşları bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Albayrak, “Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge doğrultusunda korona virüse karşı mücadelesini örnek şekilde sürdürüyor. Özellikle insan yoğunluğunun fazla yaşandığı pazar yerlerinde tedbirleri üst seviyede tutuyoruz. İlçemizde bir haftada kurulan 54 pazar yerinin her biri için bir yönetici atadık. Bu yöneticiler ile birlikte ortak hareket eden zabıta ekiplerimiz, pazar yerlerinin girişinde vatandaşlarımızın ve esnafımızın ateşini tek tek kontrol ediyor. Ekiplerimiz, ayrıca pazar yerlerinin girişinde hem esnafa hem de vatandaşa yönelik HES kodu sorgulaması yapıyor. Pazar yerlerinin içerisinde de zabıta ekiplerimiz, gerek pazarcı esnafının gerekse de vatandaşların maskelerini ağız ve burunları kapatacak şekilde takmaları konusunda sürekli uyarılarda bulunuyor. Vatandaşlarımızın da kendi sağlıkları için alınan kurallara uymalarını ve ekiplerimizin uyarılarını dikkate almalarını istiyoruz” dedi.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.