Hava Durumu

Osmangazi’de atık bitkisel yağlar biyodizele dönüşüyor

Osmangazi Belediyesi ile Alternatif Enerji ve Biyodizel Üreticileri Birliği Derneği İktisadi İşletmesi (ALBİYOBİR) arasında bitkisel atık yağların toplanması konusunda protokol imzalandı. İmzalanan protokol ile bitkisel atık yağların çevreyi kirletmesinin önüne geçilecek ve geri dönüşüm yoluyla ekonomiye kazandırılacak.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2018 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2018 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Osmangazi’de atık bitkisel yağlar biyodizele dönüşüyor
 Osmangazi sınırları içindeki meskenlerden çıkan bitkisel atık yağlar, ALBİYOBİR firması tarafından toplanacak. Çevre temizliği ve insan sağlığı için büyük tehdit oluşturan bitkisel atık yağlar, toplandıktan sonra Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan lisanslı biyodizel üretim tesislerine teslim edilerek yakıta dönüştürülecek. Bitkisel atık yağların toplanması protokolü, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve ALBİYOBİR Bursa sorumlusu Erdem Afacan arasında imzalandı. 
Osmangazi Belediyesi olarak atıkların ayrıştırılması noktasında oldukça hassas davrandıklarını belirten Mustafa Dündar, “Atıkları ayrıştırarak hem çevre kirliliğinin önüne geçiyor, hem de geri dönüşüm ile ekonomiye kazandırıyoruz. Osmangazi Belediyesi olarak 2008 yılından bu yana ALBİYOBİR işbirliğinde bitkisel atık yağların toplanması çalışmalarını yürütüyoruz. Toplanan bitkisel atık yağlar biyodizele dönüştürülerek ekonomiye kazandırılıyor. Osmangazi Belediyesi, diğer belediyelere kıyasla bitkisel atık yağların toplamasında lider konumda bulunuyor. Bitkisel atık yağların ayrı toplanması bilincini artırmak için projeler üretiyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile okullar arası Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması’nı hayata geçirdik. Bu yarışma ile bitkisel atık yağların toplanması noktasında çocuklarımızın bilinçlenmesini sağlıyoruz. İlçemizde bugüne kadar 463 bin 940 litre bitkisel atık yağ topladık. Bu rekor denilebilecek bir rakam. Çalışmalarımızla bu rakamı daha da arttırarak atık yağların çevreye kirletmesinin önüne geçeceğiz. Toplanan nebati atık yağlardan biyodizel yakıt üretilmesini sağlayarak ekonomimize de katkıda bulunuyoruz” dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.