Hava Durumu

Osmangazi’de erzaklar sahiplerine ulaştırılıyor

Osmangazi Belediyesi’nin her yıl Ramazan Ayı’nda ihtiyaç sahibi ailelere yönelik düzenli olarak yaptığı erzak yardımları bu yılda vatandaşlara ulaştırılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2017 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2017 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Osmangazi’de erzaklar sahiplerine ulaştırılıyor
 Bu yıl 10 bin vatandaşa erzak yardımı gerçekleştirecek olan Osmangazi Belediyesi’nde yardımlar, belediyenin bir diğer örnek sosyal sorumluluk projesi olan ‘Belediyem Benimle’ ekibi tarafından dağıtılıyor. Yapılan yardımlarla ilgili bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Ramazan Ayı, toplumumuzda yardım ve dayanışma duygularının en yoğun yaşandığı, karşılıklı sevgi, saygı ve merhamet duygularının pekiştiği bir aydır. İnsanlar arasındaki birlik ve beraberlik bağlarının güçlenmesinde büyük katkısı vardır. Yoksulların ve ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmak, onları bu mübarek günlerde yalnız bırakmamak için her yıl olduğu gibi bu yıl da gerekli çalışmaları yaptık. Belediyem Benimle ekibindeki arkadaşlarımız, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın kapılarını çalarak, içerisinde 9 çeşit temel mutfak malzemesinin yer aldığı erzak kolilerini teslim ediyor. Bu yıl, gerek ekibimiz, gerek muhtarlıklar ve vatandaşların doğrudan yapmış oldukları talepler doğrultusunda, 10 bin vatandaşımıza erzak yardımı gerçekleştiriyoruz” dedi.
Erzak yardımının dışında kurdukları iftar sofralarında her akşam 2 bin kişiye iftar yemeği verdiklerini söyleyen Başkan Dündar, “Eskici Mehmed Dede Aşevi, Elmasbahçeler Kültür Merkezi, Soğanlı Kültür Merkezi ve Sakarya Kimsesizler Evi’nde kurulan iftar sofralarımızla her gün yaklaşık 2 bin kişiye iftar veriyoruz. Somuncu Baba Evi’nde de her gün Somuncu Baba’nın manevi ruhuna uygun şekilde somun ekmek ve çorba ikramımız var. Bir ayda yaklaşık 90 bin kişiyi iftar sofralarında buluşturacağız” diye konuştu.
Erzak kolilerinin dağıtımını yapan Belediyem Benimle ekibinin çalışmalarına eşlik eden Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez, yardım kolilerini teslim ettiği vatandaşlarla sohbet edip, sıkıntılarını dinledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.