Hava Durumu

Osmangazi’de tarihi miras canlanıyor

Tarihi Bursa evlerinin en güzel örneklerinin yer aldığı, sahip olduğu eşsiz güzellik ile fotoğraf sanatçılarına ilham kaynağı olan Kale Sokak, Osmangazi Belediyesi tarafından aslına uygun şekilde gerçekleştirilen zemin yenileme ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarının ardından yepyeni bir görünüme kavuştu.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2016 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2016 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Osmangazi’de tarihi miras canlanıyor

Tophane’deki Saltanat Kapı’nın bitişiğindeki Uludağ Dolmuş Durağı ile Şahabettin Camii arasında kalan Osmangazi Mahallesi Kale Sokak, Osmangazi Belediyesi tarafından yenilendi.

KENTSEL YENİLEME ÖRNEĞİ

Sokağın vatandaşların kullanımına açılması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Tarihi Bursa dediğimiz bölgede yer alan Kale Sokak, yapılan sağlıklaştırma ve zemin yenileme çalışmalarının ardından yepyeni bir görünüme kavuştu. Sürekli dile getirdiğimiz Kaçak Bahis Siteleri Kentsel Dönüşüm çalışmalarının, bu gün burada Kentsel Yenileme dediğimiz farklı ve güzel bir örneğini görüyoruz. Bursa’da hayata geçireceğimiz Kentsel Dönüşümün, Hisar İçi olarak bilinen bölgede gerçekleştirmeyi planladığımız Kentsel Yenileme çalışmalarını da, adım adım gerçekleştiriyoruz. Tarihi yapıların yoğun olduğu, sivil mimarlık örneği yapıların yoğun olduğu bölgedeki hedefimiz, 5 farklı caddede yapacağımız farklı çalışma ile bölgenin turizme kazandırılması” diye konuştu.

ocayla birlikte yeni başarılara koşacak” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.