Hava Durumu

OSMEK’le bir lisan, bir insan

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK), vatandaşlara yeni bir dil öğrenme fırsatı sunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2017 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2017 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
OSMEK’le bir lisan, bir insan
 OSMEK’in en fazla ilgi gören kurslarından biri olan İngilizce kursuna katılanlar adeta eğlenerek öğreniyor. Uzun yıllardır İngilizce öğretmenliği yapan Şaban Şen, kursa olan ilgiden oldukça memnun olduğunu belirterek, “Hobi maksatlı gelenler var, okula destek olsun diyenler var, iş, kariyer için gelenler var. Burası harika bir yer. Tam bir mozaik. Her yaştan kursiyerlerimiz mevcut. 60 yaşında bir teyzemiz var gençlere taş çıkartıyor. Çok gayretli. Onun azmi diğer öğrencilere de örnek oluyor. Kimsenin başarısızlığa mazereti olmuyor” dedi.
İngilizceyi öğrenmenin zor olmadığını aktaran Şaban Şen, “Okuma yazma bilmek yeterli. Burada özel kurslardan farklı bir eğitim vermiyoruz. Hem de ücretsiz. Burada çok iyi verilen A1 kursu için dışarıya para vermeye gerek yok. Gelir seviyesi belirli olan insanlar geliyor. Bu kapıdan giren herkese şartları elverişli olduğu sürece eğitim veriyoruz. Çok ilgi var” dedi.Şen, Suriyeli öğrencileri de olduğunu belirterek, bu kurs sayesinde Türkçe de öğrendiklerini sözlerine ekledi.
İngilizce kursunun en renkli öğrencilerinden biri olan 60 yaşındaki kursiyer Hasene Aydın, “Aslında ben çocukluğumdan beri bunu çok istiyordum. İlkokul 4. sınıfa giderken okulumuzda açılmıştı, ama 2 hafta sonra gerekli mevcut sağlanamadığı için kapandı. Daha önce bilgisayar kursuna gittim. Böyle bir imkân bulamadığım için, 2 çocuğumu okuttum. 2 torunum var. 60 yaşında fırsat buldum ve değerlendirdim. Gerçekten böyle bir hizmet benim için çok iyi oldu. Ben sınıfa girdiğimde hepsi benim çocuklarım yaşındaydı” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.