Hava Durumu

OSMEK’te Öğrendiler, İş Hayatlarında Uyguladılar

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK) bünyesinde açılan bilgisayar işletmenliği ve web tasarım kursiyerleri, aldıkları eğitiminardından tasarladıkları web siteleri ile sanal dünyada girişimciliğe adım attılar.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2017 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2017 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
OSMEK’te Öğrendiler, İş Hayatlarında Uyguladılar
 Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK), geleneksel el sanatları ve benzer kursların yanı sıra geleceğin sektörlerine yönelik de eğitimler veriyor.Bilgisayar işletmenliği ve web tasarım kursu da bunlardan biri.Kursa katılanlar, bilişim dünyası ile ilgili her türlü bilgiye sahip olurken, kursu bitirenler tasarladıkları web siteleri ile de sanal dünyaya girişimci olarak ‘merhaba’ diyor.

ÖZEL ŞİRKETLERE WEB SİTESİ TASARLIYOR

Özel bir firmada bilgi işlem servisinde çalışan ve OSMEK’in web tasarım kursundan faydalanan Ertuğrul Gürpınar, web tasarım kursunu bitirdikten sonra, özel bir şirket için http://www.2syapi.com sitesini tasarladı.

Ertuğrul Gürpınar, kendini geliştirmek adına OSMEK’in kursuna kayıt yaptırdığını belirterek, “İlk önce kendi tanıdıklarıma web sitesi tasarladım. Ama ilerleyen zamanda kazanç sağlayabileceğimi düşünüyorum. Bu işin yapılabilirliğini göstermek istedim. Bu kurs sayesinde belli bir çevre de edinmiş olduk.Sosyal anlamda da faydası olduğuna eminim. Herkesin bilgi birikiminden faydalanıyoruz” diye konuştu.

KURABİYELERİNİN TANITIM VE SATIŞINI KENDİ SİTESİNDEN YAPIYOR

Yoğun iş hayatından sıkılarak evde kendi kurabiyelerini yapmaya başlayan kursiyer Sibel Ozan, yaptığı kurabiyelerin satışı ve tanıtımı için ücretli bir host ve domain alarak yaptığı işi internete taşıdı.www.bursapatisserie.com sitesini hayata geçiren Sibel Ozan, kendi web sitesini oluşturabilmek için kursa başvurduğunu dile getirerek, kursun ardından istediği gibi bir web sayfası hazırladığını söyledi. Ozan, “Web tasarımı kursu önümü açtı. Artık bir web sayfam var. Orada yaptıkça da ürünlerimi sergiliyorum. Daha çok insana ulaşabiliyorum. Kursta, 2 yıllık üniversite okuyan bir öğrencinin yapabileceği seviyeye geldik. Sonuçta bir arkadaşıma web sayfası yapabilirim. Artık hizmet alanım Bursa ile de sınırlı değil. Birçok ile ürün gönderiyorum. Teknoloji sadece telefonunuzdaki internetten ibaret değil. Ben kendime çok şey kattım. İnsanların böyle bir şeye merakı varsa bu kursları değerlendirmelerini tavsiye ederim” dedi.

HOBİ OLARAK BAŞLADI, DOĞUM KOÇLUĞU SİTESİ KURDU

Hemşire Nefise Akçaoğlu, teknolojiye meraklı biri olarak web tasarım kursuna hobi amaçlı başladığını ifade ederek, “Teknolojinin içerisinde olabilmek ve öğrenmek adına kursa gittim. Sağlık sitesi yapma gibi bir düşüncem vardı. Domain’i doulam.com olarak aldım. Doğum koçluğuydu kurduğum site, ancak kursu araştırdığımda bunun daha faal olmadığını, izin verilmediğini öğrenmiş oldum. Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı olmadığı için faaliyete geçirmem şu an için bir fayda sağlamayacak. Ancak, onayı da aldıktan sonra çok daha aktif olacak. Sağlık alanında makaleler yayınlamayı düşünüyorum ancak daha faaliyete geçirmedim. Kendi portalım olacak. Sağlık bilgilerinin paylaşıldığı arşiv şeklinde düşünebiliriz. Kursta verilen eğitim gerçekten yeterliydi” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.