Hava Durumu

Otobanda öğrencilerin arasına dalan kamyonet şoförü ifade verdi

Bursa'da 2 öğrencinin öldüğü, 14 kişinin de yaralandığı kazada 3 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. Öğrencilerin arasına dalan kamyonet şoförü, soldan bir aracın geldiğini görünce aracını otobüslerin sağına doğru kırdığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2017 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2017 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Otobanda öğrencilerin arasına dalan kamyonet şoförü ifade verdi
 Kaza, geçen temmuz ayında Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu üzerinde Bursa istikametinde Gemlik gişelerine yakın noktada meydana geldi. Diyanet İşleri Başkanlığının bir etkinliğine katılmak için Diyarbakır'dan gelen 91 kız öğrenci, 3 öğretmenden oluşan kafiledeki öğrencilerin mide bulantısı şikayeti üzerine otobüs yol kenarında durdu. Otobüslerden inen öğrenciler hava almak için dışarıda bulundukları sırada arkadan gelen kamyonet, emniyet şeridinde bekleyen öğrencilerin arasına daldı. Kaza sonucu 14 öğrenci yaralanırken, Edanur Yıldız (13) ve Semanur Tekinhatun (13) hayatını kaybetti. Olayın ardından Sadrettin E. tutuklandı.

"Yol kenarına kırdım arabayı"
Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu sanık Sadrettin E. ile tutuksuz sanıklar Hakan T. ve Kaan S. hakkında 'taksirle ölüme sebebiyet verme' suçundan 22.5 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı. İlk kez hakim karşısına çıkan sanıklardan Sadrettin E., "İstanbul'dan Bursa'ya geliyorduk. Çok hızlı değildim, otobüsleri fark edince kendimi sola atmak istedim. Soldan bir aracın geldiğini görünce otobüslerin sağına doğru yol kenarına kırdım arabayı. O sırada dışarıda olan öğrencilere çarpmışım. 5 aydır tutukluyum, tahliyemi istiyorum" dedi.
Tutuksuz yargılanan Kaan S.'nin eşi S.S. ise, "Araçta giderken çocuklardan bazıları rahatsızlandı ve kusmaya başladı. Kendilerine poşet ve su verildi. Eşim 'bir tesiste duralım' dedi. Rehber öğretmenler, devam etmek istediler. Yola devam ettik. Bir süre sonra Elif isimli öğrenci daha da rahatsızlanınca öğretmen telaşlandı, 'duralım' dedi. Eşim de emniyet şeridinde durdu. Eşim, rahatsızlanan öğrenci ve rehber öğretmen araçtan indi. Diğer öğrencilerin inmemesi konusunda uyarıda bulundu. Sonra bir ışık gördüm. Hızla yaklaştı, eşime ve öğrencilere bu aracın çarptığını gördüm. Kaza mahalli tenhaydı, kaza yapılacak bir yer değildi" diye konuştu.
Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından Sadrettin E.'nin tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.