Hava Durumu

(özel haber) 20 bin parça antika bir arada

Bursa’da yıllardan beri topladığı gramofon,pikap,daktilo,televizyon,piyano,plak,kaset gibi yaklaşık 20 bin parçadan oluşan eski eşyaları iki katlı dükkanında sergileyen ahşap ustası Murat Seren,ziyaretçileri adeta geçmişten bugüne yolculuğa çıkarıyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2017 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2017 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
(özel haber) 20 bin parça antika bir arada

İki katlı ahşap dükkanında antikaları sergileyen 46 yaşındaki ahşap ustası Murat Seren’in koleksiyonunda, gramofon, pikap, daktilo,televizyon,piyano,plak,kaset gibi eşyalar bulunuyor.Antika eşyalar ve çalan plaklarla ziyaretçileri adeta geçmişten bugüne yolculuğa çıkaran Seren ,Gazetemize yaptığı açıklamada 1987 yılından beri antika işleriyle uğraştığını söyledi.Şu anda Bursa Antikacılar Derneği Başkanı olan Murat Seren,iki yılda eşinin desteği ile iki katı da antika eşyalar ile doldurduğunu dile getirerek şöyle konuştu, ”Burada büyük dedem,büyükannem ve anneannem,babam var.Burada bir tarih var.Geçmişte kimi arıyorsan burada,babamın kullandığı eski bir pikap,dedemin kullandığı bir gramofon,amcamın kullandığı daktilo,buna benzer bir sürü eşya,ben çok koyu Zekİ Müren hayranıyım.Zeki Müren’in 750 adet 45’liği,150 tane long playi, bin 500 kadar da kasedi var.Burada her objeyi antika olarak sayarsam 20 Bin den fazla obje var.” dedi.

“ESKİ DEĞERLERİ ONARIYORUM”

Türkiye’nin çeşitli kentlerindeki antika pazarlarından antika parçaları satın aldığını söyleyen Seren,”Evlerden atılan çöplerin kenarına koyulmuş malzemeler var.Ben bunları getirip burada onarıyorum ve gün ışığına çıkartıp sergiliyorum.Buraya herkes dilediği gelip bakabiliyor.45lik taş plak dinleyebiliyor.Herkes eski değerlere dokunarak geçmişini yad edebiliyor”ifadelerini kullandı.

“BOZUK HİÇBİR ANTİKA YOK”

Seren bozuk hiçbir eşyayı sergilemediğini belirterek,şunları söyledi ;”Bozuk bir televizyon,gramofon yada pikabı tamir edebiliyorum bu işi birkaç tane pikabı bozarak öğrendim. Eskiye ait yapamadığım hiçbir alet yok. Antika üzerine ne getirirseniz hepsini tamir edebilirim. “dedi.

“BU İŞE AŞIĞIM”

Antikacı tutkusundan söz eden Seren,” Ben bu antika merakını ve tutkumu aile büyüklerime borçluyum bu işi seviyor ve bu işe aşığım. Dedemden aldığım kültür ile gününüze taşımaya gayret gösteriyorum. Gençlerden ve severlerden isteğim, gelsinler eski tarihi değerleri görsünler antikalar hakkında tarihi bilgiler alsınlar.Çünkü bu tarih bilgilerinde herkese ait bir geçmiş var. Pahada değerli olan antika ürünlerin manevi değerlerini bilsinler,tarihimize ve ecdadımıza sahip çıksınlar, bu tarihi ürünleri atalarımız çok iyi sahip çıkmışlar.” İfadelerini kullandı.

“TARİHİMİZE SAHİP ÇIKALIM”

Antikacılar Derneği Başkanı Murat Seren daha sonra ise şöyle dedi.Bize ulaşmak bir telefon kadar yakın,Bursa’nın her yerinden Demirtaş paşa istasyonunda inildiğinde Ördekli Kültür Merkezi karşısı Abdal Simit Fırını yanında iki katlı ahşap binada bulunan Bursa Antikacılar Derneği’ni gezmek ve görmek için gelebilirler.Bugüne taşıdığı tarihi itfaiyeci körükleri,toplu tabancalar x eski kol saatleri, cep saatleri,daktilo,fotoğraf makinası,pikap gramofon,taş plak,televizyon,radyo gibi eski antika halı kimimler ve adını sayamadığım binlerce ürünleri gelipgörsünler, ürünler hakkında tarihi bilgiler alsınlar.Çünkü bu tarih bilgilerinde herkese ait bir geçmiş mutlaka vardır.Kimisi büyük dedesinin,kimisi de, anneannesinin bir hatıraları vardır “ dedi.


Osman ÇETİN

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.