Hava Durumu

(özel haber) Güneş, can dostlarına Bursa'dan doğacak

Bursa’da bir araya gelen Nugeder Sokak Hayvanları Derneği ve Bursalı hayvanseverler, can dostları için sessiz kalmadı. Nugeder Dernek Başkanı Zafer Sicimoğlu, hayvan haklarını daima savunacaklarını kesin bir dille vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2017 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2017 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
(özel haber) Güneş, can dostlarına  Bursa'dan doğacak

Hayvan haklarını savunan Nuhun Gemisi Sokak Hayvanları Derneği, BURHAP,KİHAYKO dernekleri ve can dostlarının yoğun katılımıyla, Kent meydanında bir araya gelen hayvan severler, sahipsiz hayvanların sesi oldu. Geçtiğimiz gün 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişikliklere tepki için bir araya gelen hayvanseverler, değişiklik tasarısına karşılık tepkilerini ve isteklerini dile getirdiler. Orman Su İşleri Bakanlığı’nca hazırlanan yasa tasarısının özellikle sokak hayvanları için sürgün ve ölüm ifade ettiğine işaret eden Nugeder Sokak Hayvanları Derneği Başkanı Zafer Sicimoğlu, yetkililere seslenerek katliama sebep olmadan, yasa tasarısının yeniden hazırlanması gerekliliğini vurguladı.

“DESTEK BEKLİYORUZ”

Bu konuda destek beklediklerini de sözlerine ekleyen Sicimoğlu,”Ülkemizde yaşayan ve en az biz insanlar kadar yaşama hakkı olan, sessiz canlılarımızın elinden tutmak yaşatmak zorundayız. Ülkemizi düzenlemek, düzeltmek istiyorsak hepimiz üzerimize düşen görevleri üstlenmeliyiz. Yetkililerin sokak hayvanlarımıza karşı takındığı umursamaz tavır ve davranışlarının en büyük dayanağı örgütsüz ve dağınık hareket etmemizdir. Sorunun gündemde tutulması adına tamam, ancak çözüm olmamaktadır. Çözüm için birlikte çalışmalıyız, çoğunluk olarak sistemli hareket etmeliyiz, tek başımıza değil hepimiz aynı anda ses çıkartmalıyız ki her yerden duyulsun.” ifadelerini kullandı.

PROJE HAZIRLIĞI…

Sokak dostlarının refahını ve güvenli yaşam alanlarını sağlamak adına gecesini gündüzüne katan Nugeder Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği, proje hazırlıklarına devam ediyor. Proje hazırlığında olduklarını ayrıca belirten Sicimoğlu, 7/24 açık kalacak bir Hayvan Hastanesinin yapılması. Hayvan mezarlığının yapımı ve barınakların iyileştirilmesi adına gece gündüz çalıştıklarını belirtti. Sicimoğlu ayrıca,“Bursa Fomara meydanında sokak dostlarımız adına yasa eylemine katılan tüm hayvan dostu arkadaşlarıma teşekkür ederim”açıklamasında bulundu.

ÜNSAL'DAN DESTEK SÖZÜ

Bursa Vali Yardımcısı Abidin Ünsal’ı makamında ziyaret eden Nugeder Dernek Başkanı Zafer Sicimoğlu ve Vildan Elçin Şenkaya, Bursa’daki sahipsiz sokak hayvanlarının sorunları için bir araya geldi. Ziyarette konuşan Ünsal, hayvan haklarının sonuna kadar korunacağını ve sorunların çözümü için el birliğiyle çalışacaklarını belirtti. 

Haber: Oğulcan SARIŞEN Foto: Osman ÇETİN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.