Hava Durumu

(özel haber) İŞTE GERÇEK BU !

Ülkemizde ve dünyada insanlık adına en büyük tehlikelerden birisi uyuşturucu. Bu fotoğraf ise, uyuşturucu komasına giren bir gencin dramını anlatıyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2017 18:31
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2017 19:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
(özel haber) İŞTE GERÇEK BU !
KOMAYA GİRDİ

Fotoğraf, Bursa’nın merkezi Altıparmak Arap Şükrü Sokağında çekildi. Uyuşturucu komasına giren bir genç, ona yardımcı olmak isteyen fakat olamayan vatandaşlar, polisler, acil servis görevlileri ve ambulans….

SÖZÜN BİTTİĞİ YER

Bu fotoğraf için ne söylenebilir ki? Kısaca, insanlık dramı diye özetleniyor bu durum. İçinde, bir gencin hayatı, uyuşturucu belası, çevre halkının rahatsız olması, polis ve sağlık görevlilerinin durumları, ülkemiz için tehlikenin resmi… 

Bursa’nın merkezi, Altıparmak Arap Şükrü Sokağında yaşanılan bir insanlık dramı. Uyuşturucu komasına giren gencin bağışları, sokak ortasındaki çırpınışları, geleceğimizin emaneti gençlerimizin içine düştükleri durum.

İnsanların hayatları boyunca, dünya insanlık tarihi boyunca en tehlikeli durum uyuşturucu olarak yazılıyor. Günümüzde ise iddialara göre sokak başlarında satılan, fiyatları bir TL’nin bile altında olan. Pek çok kişinin ise uyuşturucuya kolayca ulaşabildiği söylenilen bir durumla karşı karşıyayız. Mesleğimiz gereği, uyuşturucu komasına giren, uyuşturucu nedeniyle hayatlarını kaybeden pek tok gencin haberini yapıyoruz.

BU KEZ DURUM FARKLI

Bu kez, uyuşturucu komasına giren, çaresizce bağıran bir gencin fotoğrafı var elimizde. Genç çaresiz. Ne yaptığını bilemiyor. Bağırıp, çağırıyor. Kendisini yerden yere atıyor. Sokaktaki insanlar çaresiz. Çırpınan bir genç var ama ellerinden yardım adına bir şey gelmiyor. Hemen polise haber veriliyor. 112 acil servise konu bildiriyor. Polis ve sağlık görevlileri olay mahalline geliyorlar. Genci güç bela sakinleştirip, ambulansla tedavi için götürüyorlar. Gelelim, çevre halkına. Bu mahallede ve çevresinde bu tür olaylarla ilgili yaşanılanlardan bıkmışlar. Sürekli şikayet etmelerine rağmen, bu illeti kullananların da satanlarında gençleri bu duruma getirenlerin de kökleri kazınmamış. Sokak sakinlerinin anlattıklarına göre, olayların biri biterken başkası başlıyormuş.Konu, klasik bir polisiye olay olmaktan çok birde dramatik yönü var.

İBRET OLSUN

Hiç kimse, kim olursa olsun, böyle bir insan görmek istemez. Hiçbir insan da kendi hayatını böylesine karartmak istemez. Bizler, bu fotoğrafları ve olayı, ibret olsun diye yazdık. Hem gençlere hem de gençlere sahip çıkamayan, çıkmak istedikleri halde çaresiz olan anne-babalara ibret olsun diye. Geceli, gündüzlü çalışan, uyuşturucu belasına savaş açan polisimize yardımcı olma adına yazdık haberi. Çünkü, bu sokaklarda da böyle olaylar oluyor diye bildirimde bulunmayı arzu ettik. Bu illetin kökünün kurulmasına belki yardımcı olabiliriz diye düşünüyoruz.


HABER: (Bedia BARAK) 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.