Hava Durumu

(özel haber) NOSTALJİ DOKTORU

Bundan tam 25 Sene önce, Televizyon ve Radyo tamirciliğine başlayan Ahmet Ali Sağın'ın, eski radyolara ve televizyonlara olan tutkusu, sonunda sergiye dönüştü.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2017 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2017 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
(özel haber) NOSTALJİ DOKTORU

Bursa Kent Meydanı AVM alt katında zaman içerisinde topladığı 100'e yakın tarihi radyoları, eski plakları ve gramofonları sergileyen Ahmet Ali Sağın topladığı her radyonun, plak çalarların, gramofonların ve müzik çalarların, elektronik ve mekanik aksamını tamir ederek faal ve çalışır hale getirmiş durumda. Kısaca vergilenen her nostaljik radyo, televizyon, gramofon ve müzik çalarları düğmelerine dokunulduğunda çalmaya başlıyor.

20 YILLIK SERÜVEN…

1985 Yılından beri Radyo tamirciliği yapan, Ahmet Ali Sağın, mesleğine Bursa'nın Ahmetpaşa mahallesinde başlamış olup, bu güne kadar mesleğini sürdürmektedir.  Hobi olarak başladığı uğraşı sırasında eski radyo, pikap çalarları, televizyonları ve gramofonların kırık dökük yerlerini tamir ederek değiştiren, Ahmet Ali Şahın etrafında bulunan babadan ve dededen kalma eski radyolara sahip olanlara elinden geldiği kadar yardımcı oluyor.

TARİHE KARIŞTILAR…

Bir zamanlar salonlarımızın en nadide yerinde duran, tarihe açılan bir tünel gibi duran bu radyoların, şu anda birer nostalji olduğunu belirten Sağın, “Nice savaşların, nice barışların dinlendiği büyük sanatçı Zeki Müren'in, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün nutuklarını dinlediğimiz bu radyolar, şimdilerde artık çatı aralarında, hurdacılarda ve bodrumlarda atıl hale geldiler. Ben bunları atıldıkları çatı aralarında, hurdacı tezgahlarında ve Türkiye'nin her yerine gidip bunları toparladım.500'e yakın, 1933’lerden başlayıp, 1980’lere kadar olan radyo ve televizyon koleksiyonum oldu. Ben bunları tamir edip çalışır hale getirip AVM’ lerde insanlara geçmişi ve eski günleri yaşatıp, mutlu oluyorum” dedi.

ANILAR, YAŞLI KADINI AĞLATTI…

Nice insanların bu radyolarla alakalı nice anıları olduğunu söyleyen Sağın,”Ben bunları her gelene yazdırıp bir anı defteri hazırladım. O kadar ilginç anılar var ki bazı anıları dinlerken ağladığım oldu. Bunlardan bir tanesi şöyle;” Bir bayan radyonun başında yarım saate yakın bekledi. Yaşlı olduğu için her halde tansiyonu düştü dedim. Sandalye verip oturtturdum. Hasta olmadığını bu radyonun aynısından onlarda olduğunu ve babasının bu radyoyu sattığını günlerce ağladıklarını, ama o radyo'yu satıp bizi ablamla beraber yatılı öğretmen okuluna yazdırdı. Ben öğretmen oldum. Ablam öğretmen oldu ve şu anda ikimiz de emekliyiz. Beni 50 sene önceye götürdünüz dedi ve yanaklarımdan öptü. O an öyle bir duygulandım ve ağlamamak için kendimi zor tuttum ve o günden beri sergilerimi insanları mutlu etmek için ve eskileri yad etmek için açıyorum ve çok mutlu oluyorum”ifadelerini kullandı.

SERGİNİN KAPISI HERKESE AÇIK

Tüm Bursalıları sergisine davet eden Sağın,” Bu ayın 16'sına kadar sergimiz Kent Meydanı AVM'nin alt katında açık olacak. Sergime her kesimden insanlarımızı bekliyorum. İsteyenler radyolarını, plak çalarlarını ve gramofonlarını getirip tamir ettirebilir veya eski plaklarını satabilir ve ya alabilir. Benim şu anda Darmsdat Caddesinde bulunan dükkanım yetersiz, tek sıkıntım ise büyük bir yerim olmayışı ve ben bunları zor şartlar altında bodrumda tutuyorum. Yetkililerden her zaman bunları sergileyeceğim sağlıklı bir ortam istiyorum. İsteyenler sergimden sonra çalışmayan radyolarını, pikap çalarlarını ,televizyonlarını ve gramofonlarını dükkanıma gelip yaptırabilirler. Benim iş yerim ise Bursa'da Çarşamba pazarı Darmstad caddesinde Angıç Apt.No.21 de, iletişim ise,0542 7946664’dür.”diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.