Hava Durumu

(özel haber) Şehidine pedalla

Türkiye’yi kana bulayan ve demokrasiyi hedef alan 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü Bursa’dan başlatılacak ilginç bir eylemle anılacak.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2017 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2017 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
(özel haber) Şehidine pedalla

Bursa Yozgatlılar Derneği Başkanı Ahmet Aslan, sadece Türkiye’yi değil dünyayı tehdit eden 15 Temmuz hain darbe girişiminin unutulmaması amaçlı olarak Bursa ile Ankara bağlantılı Niğde’de şehit Ömer Halisdemir’in kabri başında sona erecek ilginç bir eylem planladıklarını söyledi.  Dernek Genel Sekreteri olan öğretmen Yasin Karadavut’un bisikletle Bursa’dan yola çıkacağını anlatan Ahmet Aslan, amaçlarını “Türkiye 15 Temmuz günü büyük bir tehlike atlattı. Hainlere karşı sokağa çıkan ve kendilerini tankların önüne, silahların önüne atan vatansever halkımız sayesinde hainlerin darbe girişimi önlendi. Allah inşallah bir daha böyle bir olayın yaşanmasına izin vermez.  Bizler de Bursa Yozgatlılar Derneği olarak 15 Temmuz demokrasi ve halk günümüzün birinci yıl dönümünde unutulmayacak, hatırlarda kalacak bir etkinlik düzenlemek istedik. Bu konuda üzerimize düşen ve sosyal sorumluluk hissi ile hareket ederek ‘Şehidine Pedalla’ isimli proje geliştirdik” diyerek özetledi.

START TOPHANE’DEN…

Bursa’dan başlayıp, ‘demokrasi şehidi’ Ömer Halisdemir’in Niğde’de bulunan kabri başında bitecek olan bir bisiklet yolculuğu planladıklarını belirten Bursa Yozgatlılar Derneği Başkanı Aslan, “Büyükşehir, Osmangazi ve Yıldırım belediyelerinden destek aldık. 30 Haziran Cuma günü Tophane Hisarkapı önünden bisiklet yolculuğuna başlanılacak. Derneğimizin genel sekreteri Yasin Karadavut bu etkinliğimiz için bisikletle yol alacak. Uğurlama törenine ise Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün Bisiklet sporcuları gelecek. 100 kişilik heyetle, Tophane Hisarkapı önünden Gürsu’ya kadar birlikte pedal çevrilecek. Buradan öğretmen arkadaşımız Yasin Karadavut, ‘Şehidine Pedalla’ etkinliğimize tek başına devam edecek. Bisikletle önce Ankara Külliye’ye ulaşılacak. Burada Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ekibimizi karşılayacak. Sonra, darbe gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığı’na yapılan baskın sırasında şehit olan ‘demokrasi kahramanımız’ Ömer Halisdemir’in Niğde’de bulunan kabrine ulaşmak için ‘Şehidine Pedalla’ ekibimiz yoluna devam edecek. 15 Temmuz günü, şehidimizin kabri başında yapılacak olan anma törenine katılacağız” diye konuştu. Aslan, bu etkinliği yapmadan önce çok düşündükleri, belli ölçüde pek çok etkinlik yapılabileceğinin akıllara geldiğini, kendilerinin ise hem gençlerin, hem kamuoyunun hem de yollarda bulunan halkın ilgisini çekip 15 Temmuz hainliğinin unutturulmaması adına bisikletle Şehidine Pedalla etkinliğini yapmaya karar verdiklerini ifade etti. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.