Hava Durumu

PASTA ŞEFİ İNGİLTERE’DE HARİKALAR YARATTI

Bursa RIHTIM Pastanelerinin ustalarından, Pasta şefi Metin Taşcı, İngilterenin Birmingham kentinde düzenlenen dünyanın en büyük kek ve pastacılık fuarlarından ‘Cake International’daki yarışmada, özel tasarım pastasıyla birinci oldu.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2017 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2017 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
PASTA ŞEFİ İNGİLTERE’DE  HARİKALAR YARATTI

Osman ÇETİN

Fuara Bursa’dan katılan 22 yıllık pasta şefi Metin Taşcı, uluslararası kategoride yarıştığı iki yarışmada ayrı ayrı birincilik ve ikincilik ödüllerini almaya hak kazandı. Dünyanın en başarılı pasta şeflerinin hünerlerini gösterdiği festivalde, Taşcı’nın Türkiyedeki pide ve kebap salonlarından esinlenerek tasarladığı pasta süslemesi, yüzden fazla adayın arasından birinci seçildi. Farklı bir kategoride Taşcı’nın festival salonunu canlandırdığı pasta süslemesi ise ikincilik ödülüne layık görüldü.



Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu üyesi milli Taşcı, ilk kez katıldığı yarışmada Türkiye’ye iki ödül kazandırmanın mutluluğu ve gurunun yaşadığını söyledi.

2.5 AYDA TAMAMLANDI

Bursa’daki Rıhtım Pastanelerinde pasta şefi olarak çalışan Taşcı, şunları söyledi: “Bu yıl ilk defa uluslararası bir yarışmaya katıldım. Dünyanın en zor ve katılımı en fazla olan yarışmalarından biriydi. İki farklı kategoride katıldım. Biri kendi ülkenizden esinlenerek yaratacağınız diğeri de bireysel seçeceğiniz bir konudan oluşuyordu. Yarışmada bin 200 yarışmacı, yaklaşık on kategori vardı. En büyük ilgiyi de şeflerin kendi ülkelerinden esinlenerek tasarladıkları pastalar oldu. Ben de Türkiye’ye ait olabileceğini düşündüğüm kebap, pide ve döner salonu yaptım. Çok büyük ilgi gördü ve konsept olarak ilgi çekti. Zor bir yarışmaydı. Yarışmaya girerken çok umutlu değildim ama altın madalyayı almam da beni çok sevindirdi.”diye konuştu.

TÜRKİYE’Yİ TEMSİL ETMEK İSTİYOR

Metin Taşcı, beş yılda bir Almanya’da düzenlenen pastacılık olimpiyatlarına katılarak da Türkiye’yi temsil etmek istiyor. 

 

METİN TAŞCI

1973 Posof/Ardahan doğumlu olan Metin Taşçı, ilk ve orta öğrenimini Zonguldak'ta tamamladı. 1995 yılında Bursa'ya taşınan Taşçı, RIHTIM Pastaneleri’nde işe başladı. 2007 yılında Mutfak Sanatları Akademisi Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik eğitimi aldı. Şeker hamuru ve modelleme merakı onu bu dalda uzman kişilere yöneltti ve eğitimler alarak mesleğini ilerletti. 2017 yılında TAŞFED Milli Takımı’na katıldı.

KATILDIĞI YARIŞMALAR

Cake Show İstanbul - Gümüş Madalya (2016) İstanbul Gastronomi Festivali - Altın Madalya ve Salon Birinciliği (2017)  Cake İnternational Birmingham - 1 Altın ve 1 Gümüş madalya (2017)

 

 

Türk pasta şefi İngiltere’den iki ödül ile döndü

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.