Hava Durumu

Pilot proje 'Karaoğlan Manda Evi' açıldı

BEBKA, Milli Parklar ve Mustafakemalpaşa Belediyesi paydaşlığı ile yürütülen Bursa Kırsalında Eko-Agro Turizm projesi 'Karaoğlan Manda Evi' açıldı. Yaklaşık 458 bin TL destek yatırımı ile hayata geçirilen projede manda yetiştiriciliği, turizm ve pansiyonculuk eğitimi alan kursiyerler sertifikalarını aldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2019 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2019 18:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Pilot proje 'Karaoğlan Manda Evi' açıldı
 BEBKA'nın Kırsalda Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı'ndaki başarılı projeler listesinde yer alan 'Karaoğlan Manda Evi' düzenlenen törenle birlikte resmen açıldı. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği açılış ve tanıtım programı Mustafakemalpaşa Belediyesi Mehteran Takımının konseri ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Kılıç Kalkan Ekibinin gösterisiyle başladı. Karaoğlan mahallesinde düzenlenen törene Bursa Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Mustafakemalpaşa İlçe Kaymakam vekili Yusuf Gökhan Yolcu, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.


BAŞKAN KANAR: PROJELERİN GELİŞEREK ARTACAĞINA İNANIYORUM



Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, vatandaşların gösterdiği yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek projede emeği olanlara teşekkür etti. Projenin yüzde 62'sinin BEBKA, yüzde 28'isinin milli parklar ve yüzde 10'unun da Mustafakemalpaşa Belediyesi'ne ait olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Kanar, "Devlet, hükümet ve yerel yönetimler el ele. İşte proje burada. İlçeye nitelikli turist getirmesi bakımından da çok önemli bir proje. Mustafakemalpaşa'da katma değerli projelerin gelişerek artacağına inanıyorum.  Proje kapsamında eğitim gören kursiyerlerimizi kutluyorum" dedi.



PROJENİN AMACI TANITILDI



"Mustafakemalpaşa adını söylemekten gurur duyuyorum" diyerek sözlerine başlayan Bursa Vali Yardımcısı Abidin Ünsal ise, "Bu proje tüm Türkiye'de dalga etkisi yaratacak turizm ve kültür bakımından ilçeye büyük katkı sağlayacak. Projede emeği olan herkesi kutluyor başarılarının devamını diliyorum." diye konuştu. Konuşmaların ardından "Karaoğlan Manda Evi" tanıtım filmi izletildi. Uzman Biyolog Burçak Gönül sunumu ve slayt gösterisiyle projenin amacı anlatıldı. 111 kursiyere sertifikalarının verilmesinin ardından Manda Evi'nin açılışı gerçekleştirilerek Manda Evi müzesi gezildi.



Program sonunda Yöresel lezzetler noktasında el emeği göz nuru hazırlanan manda ile ilişkili ürünlerin yanı sıra yöresel tatlar ikram edildi. BEBKA, Milli Parklar ve Mustafakemalpaşa Belediyesi paydaşlığı ile yürütülen Eko-Agro turizm: Manda Evi'nde mandanın eti, sütü, yoğurdu, kaymağı, peyniri ve doğal olarak hazırlanan yöresel lezzetleri satışa sunulmaya başlandı.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.