Hava Durumu

Plajlarda kaliteyle birlikte ilgi de arttı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mudanya, Gemlik ve Karacabey sahillerinde yapılan plaj düzenleme çalışmaları sayesinde geçtiğimiz sezon yaklaşık 750 bin olan plajları kullanan kişi sayısı bu sezon yüzde 20 artarak 900 bine ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2016 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2016 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Plajlarda kaliteyle birlikte ilgi de arttı
 Bursa’nın turizmden aldığı payın artırılması hedefiyle kentin sahip olduğu tarihi ve doğal değerleri en iyi şekilde kullanan Büyükşehir Belediyesi’nin, 115 kilometreyi bulan deniz ve 180 kilometreyi bulan göl sahillerinin de yaz turizmine kazandırılması hedefiyle yaptığı çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Gemlik, Mudanya ve Karacabey sahillerinde hem plajlarda hem deniz yüzeyinde temizlik, eskiyen iskelelerin onarılması, sahil kesiminde yeşil alanlar ve çocuk oyun alanları oluşturulması gibi çalışmalarla sahillerdeki kalite en üst seviyeye çıkarılırken, Bursa plajlarını tercih eden tatilci sayısı da geçen sezona göre yüzde 20 arttı. Geçtiğimiz yaz sezonunda Bursa plajlarını yaklaşık 750 bin kişi kullanırken, sosyal donatı alanlarının oluşturulması, plaj bakımlarının artması sayesinde bu sayı bu sezon 900 bine ulaştı.

Kalite arttı
Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sahil Hizmetleri Daire Başkanlığınca, bu yaz sezonunda 24 adet halk plajında 69 temizlik personeli ile yapılan temizlik hizmetine ilaveten sezon öncesi yapılan tesviye ve kum nakilleri ile daha temiz ve düzenli bir görünüme kavuşan plajlara 27 adet soyunma kabini, 62 adet ücretsiz duş ve 252 adet çöp kutusu yerleştirildi. Yüzme sezonu öncesinde 2015 yılı kış aylarından kalan atıklar temizlenirken, 2016 yüzme sezonu boyunca sabah erken saatlerinde plajlarda biriken çöp ve atıklar toplanarak plajlar her gün kullanıma hazır hale getirildi. Mudanya ve Gemlik’te bulunan halk plajlarına kum nakilleri yapılırken, traktör ve kepçelerle plaj kumu tesviye çalışmaları düzenli olarak yapıldı. Büyükşehir Belediyesine ait son model 3 adet kum eleme makinası ile plaj kumunun elenerek tesviyesinin yanında, kum üzerinde bulunan 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.