Hava Durumu

Prof.Dr.Rüstem Aşkın'a anlamlı veda

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr.Rüstem Aşkın, görev süresinin dolması nedeniyle çalışanlarıyla vedalaştı.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2017 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2017 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Prof.Dr.Rüstem Aşkın'a anlamlı veda
 Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi olan Prof.Dr.Rüstem Aşkın aynı zamanda İstanbul Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde akademisyen olarak görev yapmaya devam edecek.

Genel Sekreterlik binasında sağlık çalışanları tarafından hazırlanan veda toplantısında çalışma arkadaşlarıyla bir araya gelen Prof.Dr. Rüstem Aşkın,  yaptığı konuşmada “Aslında 4 ay önce İstanbul’da olmam gerekirdi. Bakanlığımızın yeni yapılanma sürecine girmesi nedeniyle bu güne kadar kaldık. Ailem ve çocuklarım bu süre içerisinde İstanbul’a taşındı. Gerek Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerekse Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterlik görevim süresi içerisinde tek amacım Bursa’mıza hizmet etmek oldu, sokak diline, dedikodu ve entrikaya tenezzül etmedik, işimizle konuştuk” dedi.

Prof.Dr. Aşkın sözlerine şöyle devam etti:

5 kurum başkanı, birkaç bakan değişikliği ve en son kurumsal değişiklik yaşadık. Askeri hastaneyi devraldık, 15 Temmuz darbe girişimine hep beraber maruz kaldık. Alnımızın akıyla hain kalkışmayı göğüsledik. Örgüt hastanelerini de devraldık ve neredeyse her ilçede yeni bir hastane hizmete aldık. Hiç birinde önemli bir aksama oluşturmadık. Ancak tevazuya hiç gerek yok, çok çok çalıştık. Düzgün ve ilkeli çalıştığımız için iğrenç saldırılara maruz kaldık. Nitelikli sağlık hizmeti sunmayı öncelerken, hiç kimsenin hatırı, torpili, kibiri uğruna çalışanlarımıza ayırımcılık yapmadık, arkadaşlarımızın onurunu çiğnetmedik, kamu kaynağını haksız kullanmadık, yazar-çizer kılığındakilere ikram etmedik.  

Ekip dayanışması içinde bu işi layıkıyla yerine getirdiğimize inanıyorum. Biz elimizden geleni yaptık. Bu bir bayrak yarışıdır, gelen gider, kimse kalıcı değildir, kalıcı olmamak da güzeldir,  koltuğunda kendini sürekli hissedenlerden hizmet bekleyemezsiniz. Yeni sistemin başarılı olmasını diliyorum, bu ülke bizim. Çalışma arkadaşlarımın hepsine yürekten teşekkür ediyorum.

Programın sonunda Prof.Dr.Rüstem Aşkın'a plaket ve çiçek takdim edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.