Hava Durumu

PTT A.Ş.’den “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Konulu Anma Pulu ve Pul Sergileri

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.), Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) gerçekleştirdiği hain darbe girişiminin birinci yıldönümünde “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” konulu anma pulunu tedavüle sunacaktır. PTT A.Ş., aziz milletimizin canı pahasına ülkesi ve devletine sahip çıkarak şanlı bir demokrasi destanı yazdığı 15 Temmuz’u anma faaliyetleri kapsamında pul sergileri de düzenleyecektir.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2017 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2017 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
PTT A.Ş.’den “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Konulu Anma Pulu ve Pul Sergileri
 Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY tarafından bir darbe girişimi gerçekleştirilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde yuvalanmış bir grup FETÖ/PDY mensubunun milli irade ve demokrasiyi hedef aldığı darbe girişimi, aziz milletimizin cesaret, feraset ve dirayeti sayesinde başarısızlıkla sonuçlanmıştır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine meydanlara çıkan vatandaşlar, tankların üzerine korkusuzca yürümüş, darbeci askerlerin açtıkları ateşe göğsünü siper etmiştir. Halk canı pahasına darbe girişimine karşı koyarken, milletvekilleri de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) tek yürek halinde milli irade ve demokrasiye sahip çıkmıştır. TBMM, o meş’um gecede ilk kez bombalı saldırının hedefi olmuştur. Tarihî TBMM binasına art arda bomba atıldığı saatlerde Genel Kurul Salonu’nda çalışmaya devam eden milletvekilleri, Gazi Meclis çatısı altında kenetlenerek halka güç, moral ve destek vermiştir.

Milletimizin dik ve kararlı duruşu sayesinde darbe girişimi bertaraf edilmiş, FETÖ/PDY mensuplarıyla ilgili yargı süreci başlatılmıştır. Vatandaşların şehit ve gazi olmayı göze alarak ülkesi ve devletine sahip çıktığı 15 Temmuz gecesinde şanlı bir demokrasi destanı yazılmıştır. Birlik ve beraberlik içinde hareket ederek darbecilere geçit vermeyen halk, 81 ilde haftalarca demokrasi nöbeti tutmuştur. FETÖ/PDY mensuplarının emellerine ulaşamadığı 15 Temmuz günü, TBMM’de 25 Ekim 2016 tarihinde kabul edilen yasayla “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” ilan edilmiş ve resmî tatil olmuştur.

PUL TASARIM YARIŞMASI YAPILDI

PTT A.Ş., “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” konulu anma pulunda yer alacak görsellerin belirlenmesi için pul tasarım yarışması düzenlemiştir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının katılabildiği yarışma, küçükler (1 Ocak 2002 tarihi sonrası doğumlular) ve büyükler (1 Ocak 2002 tarihi ve öncesi doğumlular) olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilmiştir. Büyükler kategorisine 148 kişi 301 eserle, küçükler kategorisine 50 kişi 79 eserle katılım sağlamıştır. Böylece yarışmaya toplam 198 kişi 380 eserle başvuruda bulunmuştur. Büyükler kategorisinde birincilik ödülünü Nuriye Akyel, ikincilik ödülünü Gülden Gündüzbey, üçüncülük ödülünü Özge Yüksel, PTT A.Ş. Özel Ödülü’nü Şengül Kul kazanmıştır. Bu kategoride birincilik ödülü 5 bin TL, ikincilik ödülü 4 bin TL, üçüncülük ödülü 3 bin TL, PTT A.Ş. Özel Ödülü ise 2 bin TL olarak belirlenmiştir. Küçükler kategorisinde birincilik ödülünü Berat Berke Akgün, ikincilik ödülünü Ömer Faruk Boyraz, üçüncülük ödülünü Alara Yılmaz, PTT A.Ş. Özel Ödülü’nü Nisa Nur Yenioğlu kazanmıştır. Bu kategoride birincilik ödülü 3 bin TL, ikincilik ödülü 2 bin TL, üçüncülük ödülü 1000 TL, PTT A.Ş. Özel Ödülü 1000 TL olarak belirlenmiştir. Yarışmaya katılan eserler arasından seçilerek hazırlanan “Demokrasi ve Milli Birlik Günü Pul Tasarım Yarışması Sergisi” 15 Temmuz 2017 tarihinden itibaren PTT Pul Müzesi’nde ziyaretçilerin beğenisine sunulacaktır.

Kamuoyunun pul ve pulculuğa ilgisini artırmak, pullar ile kültürel değerlerimizi öne çıkararak demokrasi ve milli irade bilincinin gelişmesine katkı sağlamak ve 15 Temmuz şehitlerimizi anmak amacıyla PTT A.Ş. tarafından düzenlenen “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” konulu pul tasarım yarışmasında, dereceye giren eserler arasından büyükler kategorisinde birinci ve ikinci olan eserler ile küçükler kategorisinde birinci olan eser pul haline getirilerek iki değerli anma pulu, dört değerli seri numaralı anma bloğu, ilkgün zarfı ve tüm bu ürünlerin içerisinde yer aldığı ve yarışmada büyükler kategorisinde üçüncü olan esere yer verilerek pul portföyü hazırlanmış olup 15.07.2017 tarihinde tedavüle sunulacaktır.

“Demokrasi ve Milli Birlik Günü” konulu anma pulunun tedavüle sunulacağı 15 Temmuz 2017 tarihinde, söz konusu pula ilişkin ilkgün damgası 09:00-17:00 saatleri arasında Ankara PTT Başmüdürlüğü’ne bağlı Kızılay PTT Merkez Müdürlüğü ile Ankara Tren Garı AVM/Eti Mahallesi Celal Bayar Bulvarı No: 78 06930 Ankara adresinde “15Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” konulu pul sergisi için açılacak geçici PTT işyerinde kullandırılacaktır.

ANKARA TREN GARI’NDA PUL SERGİSİ

PTT A.Ş., 15 Temmuz’u anma faaliyetleri çerçevesinde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” konulu pul sergisi de düzenleyecektir. Sergi, 15-20 Temmuz 2017 tarihleri arasında “Ankara Tren Garı AVM / Eti Mahallesi Celal Bayar Bulvarı No: 78 06930 Ankara” adresinde ziyaret edilebilecektir. Sergi alanında mesai saatleri içerisinde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Pul Sergisi 15-20.07.2017 ANKARA” ibareli özeltarih damgası kullandırılacaktır. Pul sergisi için hazırlanan özeltarih damgalı zarflar ise 2 TL bedelle www.filateli.gov.tr adresinde ve filateli cep uygulamasında satışa sunulacaktır.

ÜSKÜDAR SAHİL ETKİNLİK ALANINDA PUL SERGİSİ

15-20 Temmuz 2017 tarihleri arasında; Üsküdar Belediyesi 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Anma Günü Meydan Etkinlikleri kapsamında; Üsküdar Sahil Etkinlik Alanında "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" konulu pul sergisi düzenlenecek olup; Üsküdar PTT Merkez Müdürlüğünde mesai saatleri içerisinde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Pul Sergisi 15-20.07.2017 İSTANBUL" ibareli özel tarih damgası kullandırılacaktır.

Pul sergisi için hazırlanan özel tarih damgalı zarflar 2,00 TL bedelle www.filateli.gov.tradresinde ve filateli cep uygulamasında satışa sunulacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.