Hava Durumu

Rahvan atları ‘15 Temmuz’ için yarıştı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ‘Rahvan At Yarışları’nda heyecanlı anlar yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2019 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2019 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Rahvan atları ‘15 Temmuz’ için yarıştı
 Bursa Valiliği’nin koordinasyonunda Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında ‘Rahvan Atları Yarışları’ gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi’nin Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile birlikte düzenlediği yarışlar, Akçalar Hisartepe mevkiinde yoğun katılımla yapıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 15 Temmuz’un yıldönümünde yapılan programın açılışında, geleneksel sporların sporun ötesinde bir kültürü barındırdığını söyleyerek, “Geleneksel sporlar, Anadolu kültürünün önemli yansımalarıdır" dedi.


‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ nedeniyle düzenlenilen yarışlara Türkiye’nin farklı bölgelerinden 70 kulüp 150’ye yakın sporcu ve Bursa’nın 17 ilçesinden 11 rahvan kulübü yaklaşık 70 sporcu ile katıldı. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun faaliyet takviminde de yer alan ‘Rahvan At Yarışları’nın sonunda dereceye girenlere ödülleri verildi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.