Hava Durumu

Rantiyecilerde Hayal kırıklığı !

Osmangazi İsmetiye Köyü arazileri için imar hayalleri gören bir takım arazi sahiplerinin hevesleri kursaklarında kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2016 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Rantiyecilerde Hayal kırıklığı !

Gazete Bursa olarak ortaya çıkardığımız bu kapı arkası hesapları ve yapılmak istenilen oyunların açığa çıkması, siyasette dalgalanmalar yaratıyor.

CHP, kendilerinden habersiz önergeyi veren Turgay Erdem’le ilgili olarak kamuoyunda “CHP’den AKP’li müteahhitlere kıyak” olarak yorumlanan bu olaydan siyasi yara almadan nasıl kurtulacaklarını hesabını yapıyor.

AK Parti, konuyla ilgili araştırma yapılması için teknik bir komisyon kurdu. Ankara, Bursa’da ortaya çıkan bu gelişmeleri incelemeye kaldı. Siyasetçilerle
bürokratların bu işin neresinde ve nasıl durduğu araştırılıyor.

 
Rantiyecilerde hayal kırıklığı (4)

Özgürlüğün Sesi olarak Bursa’da yayın hayatını sürdüren Gazete Bursa olarak, Bursa’daki bir takım kişilerin yaptıkları rant hesaplarının bozulmasına yol açan haberlere imza attık.

Osmangazi İsmetiye Köyü arazilerinin bir bölümünün imara açılmasıyla ilgili olarak ortaya çıkardığımız belgeler, yaptığımız haberler, siyasetin ana gündemi oldu. Bölgede ucuza arsa kapatıp, imar çıkarıldıktan sonra buralara konut yapmayı hayal eden, hatta yapılacak konutların maketlerini bile hazırladıkları iddia edenler, şimdi “biz nerede yanlış yaptık?” diye düşünmeye başladılar.

 

CHP’den AKP’li

müteahhitlere kıyak

İsmetiye imar operasyonunun tereyağından kıl çeker gibi yapmak isteyenler, hiç ummadıkları bir anda medyanın sayfalarına haber olarak düştüler.

İşin en fazla ilgi çeken ve tepki çeken olayı ise, Cumhuriyet Halk Partisi bir Belediye meclis üyesinin, kendi seçim bölgesi dışında yapılmak istenilen bir imar planlama ve rantiye olarak isimlendirilen işlem için önerge vermesi. Bu önergenin verildiğinin ortaya çıkmasından sonra da bölgede arazi toplayanların bazılarının AKP’li müteahhitler olduğunun anlaşılması.

CHP bu olayı bir türlü içine sindiremiyor. Gazetemizde haberin yayınlandığı Salı gününden bugüne kadar bizleri arayan CHP’liler olayın ve haberlerin içeriği konusunda ayrıntılı bilgi alıyorlar.

Kamuoyunda ise CHP ile AKP’li geçinen bazı müteahhitler arasında Nilüfer ilçesindeki rant ve imar rantlarının paylaşımı konusunda ortaklıkların bulunduğunun belgelenmesine rağmen, Osmangazi’de böyle bir işlem yapılmak istenmesine anlam veremiyorlar. Konuya, “CHP’den AKP’li müteahhitlere kıyak” mantığı ile yaklaşan ve bu iddialarıyla parti örgütlerinde tepki gösterenlerin olduğu kulağımıza geldi.

 

CHP yara almasın

Ülkemizde mevcut yönetime kızan, AK Pearti hükümetlerini içine sindiremeyen, iktidar alternafiti olarak CHP’yi gören ve aileden bağımlı yada ideolojik olarak düşünce nedeniyle CHP’ye oy veren milyonlarca insanımız var.

Bir kişinin yaptığı iddia edilen yanlışların CHP’nin tümüne ve geneline yayılmasına yol açacak şekilde kamuoyuna yansıtılması son derece yanlış.

Bizlerde haberdeki yayınlarımız sırasında, CHP’li meclis üyesi Turgay Erdem’in verdiği önergenin CHP gurubunun haberi olmadığını belirterek, bu konuda bireysel hareket ettiğini sizlerle paylaştık.

CHP içinde şimdi “partimiz yara almadan biz bu işlerden nasıl kurtuluruz?” sorusuna cevap arandığı konuşuluyor.

 

Evdeki hesap

çarşıya uymadı

 

Bu olay, bazı kişilerin nasıl kısa zamanda zengin olduğunun aslında en belirgin örnekleri olabilecek bir gelişme.

Türkçe sözlüklerde, “ucuza alınıp, sonra pahalıya satılan herhangi bir maldan elde edilen kazanç” olarak yazan rantiye iddialarına en güzel örnek. Müteahhitler, Bursa’daki kentsel dönüşüm ve deprem korkusu nedeniyle bu kentin merkezinin taşınması ve Demirtaş Barajı ile etrafında yeni kentsel gelişim bölgeleri açılması düşünüldüğünü öğrenir öğrenmez hemen yatırıma başlamışlar.

Bu bilgi, müteahhitler için bulunmaz bir fırsat. O tarihlerde devletin Bursa’daki temsilcileri, böyle bir niyetleri olduğunu, bu niyetlerini gerçekleştirme adına da kamuoyunda kentsel dönüşüm veya kentsel yenilenme konusunun sürekli gündemde tutulup, halkın daha güvenli yapılarda yaşamasının sağlanması adına da bu bölgelerin imara açılması düşüncelerini hayata geçirmeye başlamışlar.

Müteahhitlerde sermayelerinin bağlanması için en güzel yerin bu bölge olduğunu fark etmişler.

Yatırım yapmışlar.

CHP’li Belediye meclis üyesinden rica etmişler. Önerge verdirmişler. Ama, evdeki hesabın çarşıya uymayacağını hiç hesap kitap etmemişler. Birde, “keser döner, sap döner” sözünü unutmuşlar.

Şimdi, niyetleri ortaya çıktı. Kamuoyu, bu bölgedeki bazı arazileri kapatan bazıları müteahhit, bazıları işadamları olan ve siyasi güçleri elinde tutanların gerçek niyetlerinin ortaya çıkmasıyla sarsıldı.

Önemli not: Haberimizle ilgili yansımaları, eleştirileri, açıklamaları sizlerle önümüzdeki günlerde paylaşacağız. Özellikle İMSİAD Başkanı Namık Miscioğlu’nun “biz bu arazileri çok önce aldık” açıklaması epey ilgi çekici.

 

Yarın : Kimse masum değil…

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.