Hava Durumu

“Renklerin Büyüsü” Uludağ Üniversitesi’nde

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı Bursa Olgunlaşma Enstitüsü’nün ebru atölyesi usta öğreticileri Nuray Yıldız, Sevilay Özarslan ve Çiğdem Özer, “Renklerin Büyüsü” adlı sergilerinde ebru sanatının güzelliklerini Uludağ Üniversitesi’ne taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2016 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2016 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
“Renklerin Büyüsü” Uludağ Üniversitesi’nde

Nuray Yıldız, Sevilay Özarslan ve Çiğdem Özer’in kâğıt, kumaş ve deri üzerine yaptıkları geleneksel, özgün ve soyut ebru çalışmaları, murakkalar, Bursa konulu tasarımlar ile ince vual ipeklere yapılmış pentürlerin yer aldığı sergi, Mete Cengiz Kültür Merkezi giriş salonunda izlenime açıldı.

Serginin açılışını yapan Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, geleneksel el sanatlarıyla ilgili sergiyi Bonus veren bahis siteleri Uludağ Üniversitesi’nde açtıkları İmajbet için Olgunlaşma Enstitüsü yetkililerine teşekkür etti.  Prof. Dr. Yücedoğru, “Medeniyetimizin temel taşları olan, gözümüze kulağımıza hitap eden ve bu hitapta bizi hiç yanıltmayan, tarihle, insanla, tabiatla barışık olan sanatlarımızın toplumumuz içinde yaşamasını her zaman destekleriz ve bunun temsilinden de son derece memnun oluruz. Bu gibi faaliyetlerin Uludağ Üniversitesi’nde yapılmasını da her zaman memnuniyetle karşılarız” dedi. Mete Cengiz Kültür Merkezi girişinde açılan sergi hafta boyunca açık kalacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.